• Ren obstruksjon, trenering og taktikkeri, sier aktor Walter Wangberg om påstanden om at det finnes en annen gjerningsmann enn den dømte i Lindås-drapet.

ARNE COLLIANDER arne.colliander@bt.noTruls Guttormsen (34) ble i Nordhordland herredsrett i fjor dømt til 17 års fengsel for drapet på datakonsulent Yngve Elvik 20. juni 1999. Ankebehandlingen, som skal gå over seks uker, ble påbegynt i Gulating lagmannsrett mandag formiddag.

Gjennom sin advokat, Odd Drevland, har Truls Guttormsen engasjert privatetterforsker Ola Thune. Sammen har de varslet at Guttormsen vil peke ut en annen gjerningsmann enn seg selv. — Komplett uforståelig - For meg som aktor er det komplett uforståelig at tiltalte først kommer med dette nå. I mine øyne svekker det hans troverdighet ytterligere, sa aktor, førstestatsadvokat Walter Wangberg i sitt innledningsforedrag.

Politiet har likevel satt i gang ny etterforskninng ut fra opplysningene om en ny, mulig drapsmann.

— Vi ser likevel intet problematisk i at ankebehandlingen går som planlagt, understreket Wangberg.Vedkommende som Guttormsen nå har pekt ut som drapsmann, skal tidligere ha vært i politiets søkelys i forbindelse med drapet på Yngve Elvik.

— I våre øyne er likevel ikke sakens fakta endret, konkluderte førstestatsadvokaten med i sitt innledningsforedrag. Vitne skal gi Guttormsen alibi Guttormsens forsvarer, advokat Odd Drevland, har også varslet at han vil føre et nytt vitne, som angivelig vil gi Guttormsen alibi for drapstidspunktet.

Akkurat som i herredsretten, erklærte Guttormsen seg ikke skyldig i den alvorlige tiltalen for overlagt drap.