Beboer Pål Biseth i Vassteigen har henvendt seg til Statens Vegvesen. Han mener det nye veikrysset opp til Vassteigen er trafikkfarlig.

— Løsningen som er valgt, er idiotisk, skriver Biseth i en epost til bt.no.

Krysset er endret drastisk ettersom det er her Knappetunnelen og Ringveg Vest begynner. Åpningen av Ringveg Vest skulle skje i disse dager, men er utsatt på ubestemt tid.

Kan misforstås

Biseth mener at Statens Vegvesen burde laget et avkjøringsfelt for biler som kommer fra Loddefjord og skal til Vassteigen.

Avkjøringsfeltet til tunnelen begynner like etter krysset.

— Faren for påkjørsler bakfra er derfor overhengende, fordi bilister som ikke er lokalkjent og kjører her ofte, vil oppfatte blinking til Vassteigen som blinking til tunnelpåkjøringsfilen og bli overrasket når bilen foran plutselig stopper helt for å kunne kjøre av til Vassteigen, skriver Biseth.

— Har et poeng

Prosjektleder Ottar Midtkandal i Statens Vegvesen mener at beboeren har et poeng.

— Hadde vi planlagt dette i dag, ville vi kanskje gjort det annerledes, medgir Midtkandal.

Han har videresendt henvendelsen til de prosjekteringsansvarlige, både for å se om krysset er bygget slik hensikten var, og om det bør gjøres endringer.

— Jeg skal ikke avskrive at det kan komme endringer. Blinkingen kan misforstås og bli oppfattet som om bilen foran skal inn i Knappetunnelen, sier Midtkandal.

Han vet ennå ikke når Ringveg Vest kan åpne.

— Vi har ikke satt noen dato. Men vi hadde en brannøvelse i dag, og den gikk veldig fint, sier Midtkandal.

Har Statens Vegvesen bygget et problemkryss? Si din mening!