Det er knapt nok en hel gjenstand igjen i bolighuset på Askøy. Alt inventar, bord, stoler, TV-apparat, til og med toalettet og vindusrutene er knust.

Sist fredag ble kvinnen utskrevet fra sykehuset med sin fem dager gamle sønn. Hjemme i huset hennes på Askøy ventet det henne et mareritt.

I løpet av ettermiddagen skal den 37 år gamle barnefaren ha gått løs på henne med slag og spark. Parets to barn, henholdsvis ett år og fem dager gamle, skal ha vært vitner til voldsbruken. Også mannens tenåringssønn fra et tidligere forhold skal ha vært til stede i huset.

Truet per sms

Ifølge politiets siktelse har mannen gått fullstendig amok og rasert hele huset. Fredag kveld skal kvinnen ha klart å flykte til et familiemedlem, der hun overnattet.

– Da hun kom tilbake til huset lørdag oppdaget hun at enda mer var ødelagt. Huset er fullstendig ubeboelig, sier politiadvokat Bjarte Aarlie.

Diskusjon om hvem som er faren til den nyfødte gutten, skal ha vært bakgrunnen for det voldsomme raserianfallet.

Hele natten, frem til han pågrepet lørdag, skal barnefaren ha sendt truende tekstmeldinger til kvinnen.

– Totalt er det snakk om over førti tekstmeldinger med indirekte drapstrusler, sier Aarlie.

I går ble 37-åringen varetektsfengslet for fire uker, hvorav én uke i fullstendig isolasjon med brev— og besøksforbud. Mannen har overfor politiet nektet straffskyld, men samtykket til fengsling.

– Det er ting som tyder på at han komme til å endre forklaring. Han har akseptert fengsling og har gitt uttrykk for at han trenger hjelp på grunn av sin psykiske tilstand, sier 37-åringens forsvarer, advokat Jørgen Riple.

Politiet har sikret seg blodspor fra huset, som de tror nagler mannen til stedet. Det gjenstår fremdeles avhør av den eldste sønnen som skal ha vært til stede da 37-åringen gikk berserk.

Mannen er siktet for legemsfornærmelse, grovt skadeverk og trusler.