Velger du å kjøre fergefritt fra Isdalstø til hovedflyplassen på Gardermoen via Lærdalstunnelen langs E16, er kjørelengden 519,7 km. Skal du til Oslo og Karl Johans gate har du 526,4 kilometer bak rattet foran deg.

En drøy kjøretur synes du? Da er du åpenbart uenig med eiendomsmeglerne til Notar. De mener nemlig at Nordhordland har «sentral beliggenhet i forhold til Oslo og hovedflyplassen».

— Mange interessenter fra Oslo

Dette noe underlige salgsargumentet står å lese i Notaravisen datert 17. juli, hvor daglig leder i Notar Nordhordland, Magnus Andre Nilsen, er intervjuet.

— Vi har tradisjonelt mange interessenter fra Oslo, boområdene rundt hovedstaden og andre deler av Østlandet, men vi får også mange henvendelser fra kjøpere bosatt i landet for øvrig..., forteller Nilsen til avisen, ifølge avisen Nordhordland.

For lesere av boligannonser i Bergen dukker det ofte opp annonsetekster som forteller at Landås ligger i Bergen «sentrum», at Paradis er «sentrumsnært» eller at Skjold ligger på «Nesttun». Eksemplene på dette er mange. Men at Nordhordland skulle være sentralt i forhold til hovedstaden og landets hovedflyplass, er vel en mild overdrivelse.

- Ikke meningen å lure

— Dette er feil. Det som skjer er at det skrives en felles Notaravis for hele landet - og så bytter de ut deler av teksten for de forskjellige områdene. Her har det skjedd en glipp som ikke skal skje, forklarer Magnus Andre Nilsen overfor Bergens Tidende.

— Så det er ikke et forsøk på å gjøre eiendommer i Nordhordland litt mer attraktive for østlendinger?

— Nei, jeg tror ikke det er meningen å lure noen.

— Så Nordhordland har ikke sentral beliggenhet i forhold til Oslo og hovedflyplassen?

— Nei. En trenger ikke være utdannet ingeniør for å skjønne at dette ikke stemmer. Det er sjelden slike feil oppstår, men vi er mennesker vi også og kan gjøre feil.

Notars salgsbudskap er herved dementert. Nordhordland er IKKE sentralt beliggende i forhodl til Oslo og hovedflyplassen. Godt å vite for boligkjøpere på østlandet.