Følg vår direktedekning fra rettssalen i spalten til høyre.

Den spesielle fremgangsmåten til overgriperen som politiet i sin tid døpte Lommemannen, var en av grunnene til at etterforskerne mente de sto overfor en serieforbryter som hadde forsøkt å begå overgrep mot mer enn 150 barn.

Overgriperen skal ifølge barna ha bedt om hjelp til å finne noe i lommen sin. Når barna har stukket hånden i lommen hans, har det vist seg at den ikke har hatt fôr, og de har kommet i kontakt med mannens kjønnsorgan.

I flertallet av sakene Andersen er tiltalt for, er denne metoden brukt.

Blant beslagene som ble gjort hjemme hos Andersen, var også flere bukser. Minst én av buksene manglet lommefôr, bekreftet politiet kort tid etter pågripelsen.

– Klippet ikke hull

Politiet har hele tiden ment at gjerningsmannen hadde fjernet lommefôret med vilje, for å få barn til å ta på kjønnsorganet hans.

I avhør har Erik Andersen nektet for at han har laget hull i lommene med dette formålet.

– I forbindelse med jobben, går jeg rundt med så store nøkkelknipper at de har slitt hull i lommene mine, har Andersen forklart.

Han innrømmer likevel at han ved de overgrepene han erkjenner å ha begått, har pleid å kjøpe inn ulike forkledninger for ikke å bli gjenkjent.

– Likegyldig til avsløringen

Til politiet har 57-åringen forklart at han er glad for at han til slutt ble avslørt.

Han sier han de siste ti årene har følt at han har gått rundt i en tåke med utrolig mye press. Da det toppet seg med mye stress på jobben rundt 2003 og i sorgen etter at faren døde, var overgrepene en slags form for avreagering, har han forklart. Ingen av overgrepene ble gjort for det seksuelles skyld, men på grunn av spenning, hevder Andersen. Årsaken til at flere av overgrepene ble gjort med andre i nærheten var kicket ved å nesten bli tatt, ifølge 57-åringen.

Han skal også ha forklart at han på slutten fikk større og større kvaler med tanke på ofrene, og at det var en lettelse å bli tatt.

Ifølge sin forklaring er Andersen svært lei seg for det han har gjort mot ofrene, og har tenkt mye på dem etter pågripelsen.