Eks-dørvakten var lojal mot Jarle Olsen, og snakket med ham også etter at Olsen forklarte fotballspilleren (27) inn i drapssaken.

I november 2005 ble fotballspilleren (27) pågrepet og siktet for drapet på Øyvind Bjarte Madsen. Pågripelsen kom etter at Jarle Olsen hadde avgitt ny forklaring. Olsen hevdet fotballspilleren hadde vært med på å planlegge oppdraget om å «ta» Øyvind Bjarte Madsen, og at det var han som hadde skaffet drapsvåpenet.

— Har ikke fiender

Etter at fotballspilleren ble pågrepet gikk det fortsatt en del måneder før også eks-dørvakten (37) ble snakket inn i saken. I disse månedene holdt han fortsatt kontakt med Jarle Olsen, som satt i fengselet.

Det falt ikke i god jord hos enkelte.

— Jeg har merket en del ubehageligheter, ja. Folk ville ikke snakke med meg, fordi jeg hadde kontakt med Jarle, forklarte 37-åringen i retten i dag.

Da han i desember 2005 fant bilen sin gjennomhullet av et skudd, koblet han dette til Åsane-saken.

— Politiet spurte meg om jeg har noen fiender, jeg sa jeg ikke har noen, for det har jeg faktisk ikke, sa 37-åringen.

- Skulle skyte meg

Han trakk imidlertid frem en advarsel han mens han sonet en dom noe tidligere hadde fått fra et familiemedlem av Jarle Olsen, som jobbet i fengselet.

— Han sa jeg måtte være forsiktig når jeg kom ut, for han hadde hørt at det var en som skulle skyte meg, forklarte 37-åringen.

Den navngitte mannen skal være en av fotballspillerens venner.

— Han skulle skyte meg fordi jeg var venn med Jarle, sa 37-åringen.

Han sier han var stresset av situasjonen. I et vitneavhør ikke lenge etter ga han klar beskjed om at det ikke var alle spørsmål han ville besvare - fordi han fryktet for familien sin.

— Jeg hadde fått nok bråk slik det var Jeg har løpt nok ærend, den løpingen har satt meg i den situasjonen jeg er i her og nå, sa 37-åringen.

GUSTAV KVAAL (TEGNING)