— Noen har hatt det morsomt her og omdøpt bybanestoppet Brann stadion til OBOS-stoppet, humrer Jan Tore Lygren.

Bybanestoppet i Inndalsveien
JAN TORE LYGREN

Han bor like ved Stadion, og fikk en god latter da han på morgenkvisten tok Bybanen på vei til jobb.

— Ka du tror, Davy?

Brann rykket som kjent ned fra eliteserien i fjor høst. I dag spiller de i 1. divisjon. Serien kalles for OBOS-ligaen fordi den er sponset av boligbyggelag-konsernet ved samme navn (tidligere Oslo Bolig og Sparelag).

Stuntet på bybanestoppet har allerede fått en viss oppmerksomhet. Flere har kontaktet BT, andre har tatt saken opp med kolleger.

«Bybanestoppet ved Brann Stadion har fått nytt navn... Ka du tror», spør TV 2-profil Christian Paasche til kollega Davy Wathne på Twitter.

- I det minste optimister

Det at OBOS sponser serien Brann spiller i, var nok ekstra surt for mange Brann-tilhengere. En del av klubbens supportere liker som kjent å harselere med hovedstaden.

Bergenserne kan imidlertid trøste seg med at boliglaget årlig betaler 12,8 millioner kroner i året frem til 2020 for dette.

— Men de som har tullet med bybanestoppet er nå i det minste optimister, ettersom det står at OBOS-navnet bare er midlertidig, sier Lygren til BT.

- Ikke hjemmelaget

Lygren tror spilloppmakerne har en viss kunnskap på det de driver med. Det virker ikke hjemmelaget, dette. Det er grå plast med dobbeltsidig tape som er klistret opp, sier Lygren.

Mandag kveld spiller Brann mot Strømmen hjemme på Stadion. Klubben bør ta tre poeng for å henge med i toppen av divisjonen. Med seier kan bergenserne avansere til 3. plass i serien som ledes av Åsane.