Under tittelen «Monsterbrølet» kommenterer skolebyråden i Bergen NRKs nyhet i morges om at det blir master i Hardanger fremfor sjøkabel.

Marionettregime «Det blir monstermaster i en av Norges viktigste turistattraksjoner. Selv om Regjeringen har drevet et imponerende spill de siste månedene, er det ingen grunn til å tro at de vinner det endelige slaget om Hardanger; velgerne», skriver Rygg, som understreker at han ikke taler på vegne av byrådet.

Så fortsetter han:

«Ser man på de plantede mediesakene, snuoperasjonen til Hordaland Ap og stridighetene internt i Hardanger, kan man ikke gjøre noe annet enn å la seg imponere av strategene i regjeringen for sitt marionettregime, hvor noen få styrer samfunnsutviklingen.»

Nikkedukker Ifølge Wikipedia er «et marionettregime en myndighet eller regjering som i praksis er styrt av en annen stat. Navnet kommer av marionett, en type figurteaterdokker som styres ved hjelp av tråder.

Det er en mange eksempler på marionettregjeringer gjennom historien, for eksempel Vidkun Quislings NS-regjering i Norge under 2. verdenskrig som var styrt av den tyske okkupasjonsmakten i en lang rekke viktige saker.

Andre ord for viljeløse marionetter som dirigeres av andre, er sprellemenn eller nikkedukker.»

— Mangler rotfeste Til bt.no sier Rygg at han mener avgjørelsen ikke har rotfeste i fagmiljø, ikke i stortingsflertallet og ikke lokalt.

— Det er for meg opplagt at det er noen få i regjeringen lar det gå prestisje i saken, hvor det er viktigere å vinne saken enn å lande en god løsning. Dette er farlig.

Appetitt på kamelkjøtt Han er lite imponert over hvordan Arbeiderpartiet i Hordaland snudde om i saken. Fra å være motstander av mastene, snudde flertallet i partiet om.

— Her har noen fått klare meldinger. At de lar seg bruke i dette, er overraskende. Lokale politikere trekker seg, mange mister troen på at flertallet avgjør sakene. Dette bekrefter at avstanden mellom Oslo og Vestlandet er svært lang. Monsterbrølet vil synes i valget, men her spekulerer man tydeligvis i at det er lenge til neste stortingsvalg. Det er bare det at det er langt kortere til kommunevalget.

— For å virkelig være spissformulert: At SV og Ap lokalt aksepterer dette avslører en stor appetitt på kamelkjøtt.

Hva mener du om regjeringens besultning? Si din mening.