Politiet vet fortsatt ikke hvor den savnede tobarnsmoren Thi Phuong Dung Tran Larsen er, eller om noe har skjedd med henne. Onkelen hennes frykter det verste:

— Hun elsket barna sine så høyt. Jeg tror ikke på at hun har stukket av. Noe kriminelt må ha skjedd med henne, jeg frykter at hun kan være drept, sier Dinh Chi Tran.

Se btv-innslag om forsvinningen.

Onkelen til den savnede 22-åringen har gjentatte ganger ringt slektninger i Vietnam for å høre om småbarnsmoren kan ha reist til hjemlandet.

— Hun er ikke i Vietnam. Jeg har snakket med faren, moren og broren hennes. Ingen har hørt noe fra henne, sier Tran, som har vært politiets viktigste bindeledd til den savnede kvinnens hjemland.

- Hun kjenner nesten ingen

Det var ektemannen som meldte 22-åringen savnet fredag ettermiddag. Da hadde konen vært borte siden natt til lørdag 14. juli, ifølge mannens forklaring til politiet.

Ifølge politiinspektør Tore Salvesen skal ektemannen ha forklart at han ventet med å melde konen savnet fordi hun også tidligere har stukket av, men da kommet tilbake igjen.

— Vi bor like i nabolaget. Tidligere har hun kommet løpende ned til oss med en gang, hvis det har vært problemer. Men denne gang har vi ikke hørt noe. Jeg fikk ikke vite at hun var savnet før politiet kom til butikken min på lørdag og spurte om jeg visste hvor hun var, sier Dinh Chi Tran.

Den savnede 22-åringen skal ifølge flere norskvietnamesere BT har snakket med ikke ha hatt mye kontakt med vietnamesiske miljøer i Bergen.

— Hun kjenner nesten ingen her, sier Tran.

- Stolt av sønnen

Onkelen sier han ikke har sett niesen siden hun fødte sitt andre barn for litt over en måned siden. Etter fødselen skal 22-åringen imidlertid ha ringt konen hans.

— Hun fortalte at fødselen hadde gått greit, hvor stor babyen var og slike ting. Jeg sa jeg kunne ringe familien hennes i Vietnam og fortelle det til dem, men hun sa at hun skulle ringe selv, sier Thuy, tanten til den forsvunnede småbarnsmoren.

Hun begynner å gråte mens hun forteller hvor glad 22-åringen er i barna sine.

— Hun er veldig stolt over sønnen, han er så pen. Og den nye babyen er bare fire uker gammel, og trenger mammaen sin hele tiden. Hvilken mor vil forlate en nyfødt baby? Jeg er redd for at noe har skjedd med henne, sier Thuy.

Ringte venninne

Den savnede kvinnen har bare bodd i Norge siden 2004, men tanten tror ikke hun har dratt tilbake til Vietnam.

— Det er ikke så lenge siden jeg spurte henne om hun lengtet tilbake. Hun sa hun var fornøyd med livet sitt her, med mannen, med barna, sier Thuy.

Etter fødselen ringte den nybakte moren også til en venninne hun kjente fra norskopplæring.

— Hun ringte til meg og fortalte hvordan babyen så ut og slikt. Etter det har vi ikke snakket sammen, sier venninnen.

I forrige uke forsøkte hun å få tak i 22-åringen - uten hell.

— Jeg tenkte jeg kunne besøke henne og babyen. Jeg ringte henne flere ganger, men fikk ikke svar. Telefonen var slått av, sier venninnen.

Knut Strand