ANNE-GRETHE DAHL

Da mammaen til Tobias Pedersen (3 år) skjønte at Tobias' barnehage ikke hadde råd til å kjøpe refleksvester til sine 60 barnehagebarn, kontaktet hun spalten «BT hjelper deg» — og fikk hjelp.

— Responsen har vært helt enorm. Telefonen har ikke stått stille, og e-brevene har også strømmet på, sier Nina Jensen.

En av dem som tok kontakt med mammaen til Tobias, var regiondirektør Terje A. Totland i Mesta AS. Han fortalte at Mesta faktisk gir bort - helt gratis - refleksvester til alle landets barnehagebarn mellom 3 og 5 år.

— Vi er vel den bedriften som har flest folk i arbeid på veiene rundt om i landet. Og våre ansatte har sett mange stygge trafikkulykker. Derfor føler vi det er riktig å bidra med litt trafikksikkerhet, i første omgang til våre minste trafikanter - barnehagebarna mellom 3 og 5 år. Vi regner med å gi bort 120.000 refleksvester på landsbasis, forklarer Totland.

Nå står han i et av de koselige oppholdsrommene i Nebbestølen barnehage i Fyllingsdalen. Iført stor, oransje veiarbeiderjakke og med en diger kartong i armene ser han ut som en slags skjeggløs førjulsnisse. Barna flokker seg rundt ham. Så får alle utdelt hver sin sitrongule refleksvest.

— Denne skal jeg ha på for at alle bilene skal kunne se meg. Det blir gøy å gå ute på gaten når bilene lyser på magen min, smiler Joachim Neset (5 1/2).

— Eg likar 'an ikkje! No blir vi jo beibier, og det e' vi ikkje, mener derimot en rundt tre år gammel flettejente. Hun trekker av seg vesten, men ombestemmer seg når førjulsnissen fra Mesta får forklart hvor viktig det er å bli sett i mørket. - Åkei, då ..., sier hun lett og svinger seg rundt og rundt og rundt og ...