.— Det var et overgrep. Det opplevdes nesten som en voldtekt, sier Siv Gørbitz.

Møtt med latter

BT fikk servert historien i går, og har fått den bekreftet av flere kilder. Men Gørbitz ønsket ikke å stå frem. I dag har hun fortalt den samme historien til ba.no.

På Frps fylkesårsmøte i fjor gikk Gørbitz og la seg tidlig. Som vanlig på årsmøter og andre lignende tilstelninger, holdt mange det gående langt ut i nattetimene med fest og moro.

Da Siv Gørbitz våknet neste dag, lå det en full mann i sengen hennes og sov. Hun ble temmelig opprørt, slang på seg klærne og føk ned i matsalen hvor mange av partifellene var samlet til frokost.

— Det ligger enn full mann i sengen min, sa Gørbitz - og ble møtt med latter fra de andre.

— Røssland informert Gørbitz hevder at byråd Liv Røssland var blant dem som både synes det var morsomt og som var informert om stuntet.

— Hun smilte forventningsfullt da jeg kom ned. Det var vondt. Røssland synes dette var utrolig morsomt, sier Gørbitz.

— Jeg kunne se på lang avstand at alle hadde visst det.

Liv Røssland tilbakeviser påstandene på det sterkeste.

— Dette er fullstendig ukjent for meg. Jeg kan ikke forstå motivet for å gjøre noe sånt, sier hun.

— Jeg reagerer sterkt på at en partikollega kommer med slike påstander. Her er mitt navn trukket ut av løse luften. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken nå.

- En spøk Den som skal ha tatt «æren» for å ha plassert den berusede mannen i Gørbitz seng, var Janne Halvorsen, som er innstilt på 4. plass av nominasjonskomiteen foran dagens nominasjon til neste års kommunevalg. I dag bekrefter hun det overfor BA og omtaler det som «en spøk».

— Hun kunne sagt det før. Jeg skjønner ikke hvorfor dette dukker opp nå. Vi snakket sammen om det etterpå. Dette hører ikke hjemme i avisen eller på nett, sier hun til bt.no.

— Det er et skittent utspill. Det var en privat greie, fortsetter hun.

Ifølge Halvorsen kjente Gørbitz og skuespilleren til hverandre.

— Han hadde nøkkelkortet til Sivs rom. Han hadde ikke noe sted å overnatte, men var ikke naken da jeg gikk ifra ham.

— Jeg er gift og ble fortvilet. Jeg ringte min mann. Han ble rasende over det som hadde skjedd, sier Gørbitz.

— Det var fryktelig pinlig. Men jeg tenker at den historien er så synlig som eksempel på hvordan ting fungerer i Frp i Bergen.

Skuespiller Mannen som var plassert i sengen, var en skuespiller som Frp ved hjelp av Gørbitz hadde leid inn som underholdning. Det ble en litt annen underholdning enn både han og Gørbitz hadde tenkt seg.

— Han var helt fortvilet, sier Gørbitz.

I ettertid sendte han henne et brev hvor han ga uttrykk for sin fortvilelse over det som hadde skjedd.

— Jeg er ikke ute etter å ta noen i Frp, men dette er sånn vår organisasjon er bygget opp. Det er en mobbementalitet, det legges feller, man skal ta noen, true. Det er litt sånn «hun mener for mye og får for mye oppmerksomhet». Jeg er glad i Frp og Frp-politikken, men i Bergen råtner partiet på rot.

Hun håper at kveldens nominasjonsmøte kan bidra til at «det kan komme inn noen som faktisk bryr seg om partiet».

— Vil skade Torkil Åmland, leder Bergen Frp reagerer sterkt på at Gørbitz ikke har tatt saken opp «via partiets kanaler».- Dette er uakseptabelt. Dersom det er en dårlig partikultur hun er ute etter å ta, så bidrar hun til dårlig kultur selv ved å ta dette opp i media

Åmland undrer seg over hvorfor han ikke har hørt om dette før.

— Linjen til meg står åpen hele tiden, men hun har ikke kontaktet meg.

— Hun tar dette opp samme dagen som vi skal ha nominasjon. Det kan bare være fordi hun vil skade navngitte personer og partiet i en nominasjonsprosess, sier Åmland.