Lørdag formiddag, med ballonger og flagg, kom gutten på Bybanen ved Sletten Senter. Han hadde følge av bestemoren sin, men hun kom seg ikke inn i vognen før dørene ble lukket.

— Det var en liten gutt som var rundt seks-syv år gammel. Han begynte straks å gråte da han innså at han var kommet alene inn på Bybanen. Bestemoren ble stående igjen på perrongen utenfor banen. Hun prøvde desperat å få opp døren, trykket på knappen og banket på døren, sier Solveig Sannes Ramsvik, som var vitne til hendelsen.

Ramsvik løp frem til føreren for å informere ham om hva som hadde skjedd.

- Føreren ignorerte oss

— Han sa bare «Jeg har stengt dørene og kjører nå». Jeg forklarte ham om og om igjen at gutten var alene på banen, men til ingen nytte, sier Ramsvik til bt.no.

Bybanen kjørte videre i retning sentrum. Etter noen meter måtte banen stoppe på rødt lys.

— Da ba jeg føreren om å åpne døren slik at bestemoren kunne komme seg på, men han ville ikke høre, sier hun. Føreren nektet å åpne dørene, ifølge Ramsvik, som forsatte å banke på døren til førerhuset.

— Han ignorerte meg og gutten. Jeg ble rasende, forteller Ramsvik.

Da Bybanen nærmet seg Wergeland ville gutten gå av banen for å finne bestemoren sin på egen hånd.

— Han løp gråtende og alene ut av banen. Han smetter ut uten at noen klarer å stoppe ham. Vi er da flere passasjerer som reagerer og blir helt fortvilte, sier hun.

Ramsvik fatter ikke at Bybanens ansatte kan behandle barn på denne måten.

— Jeg angrer på at jeg ikke tok gutten med meg og ordnet opp i dette selv. Jeg er sjokkert og rystet over hvordan denne føreren oppførte seg. Noe slikt skal ingen behøve å oppleve. Føreren gjorde alt feil i den situasjonen, avslutter Ramsvik.

- Forsto ikke alvoret

Sikkerhets- og kvalitetssjef for Bybanen, Trond Magne Målsnes, hadde ikke hørt om episoden da BT ringte ham lørdag ettermiddag.

— Dette må vi bare beklage. Når det er sagt, så må jeg sjekke opp i hva som har skjedd, slik at vi har alle forhold klare. Slike ting skal ikke skje. Barn skal reise trygt med banen, sier Målsnes.

Etter å ha undersøkt saken, sier Målsnes at bybaneføreren ikke oppfattet alvoret i situasjonen.

_> Dette må vi bare beklage. Barn skal reise trygt med banen.

Trond Magne Målsnes_

— Jeg har forstått det slik at føreren ble gjort oppmerksom på situasjonen etter at vognen hadde kjørt fra holdeplassen. Jeg vet ikke om han forsto hva som hadde skjedd, eller om han fikk med seg at det var snakk om en unge. Det er for tidlig å si om noe kunne vært gjort annerledes, vi må undersøke saken videre, sier Målsnes.

Han understreker at det som har skjedd er beklagelig, og at de skal undersøke hvordan slike episoder kan unngås. Han oppfordrer familien til å ta kontakt med Bybanen slik at de kan få klarlagt alle forhold rundt saken.

— Samtidig er det viktig å tenke på at Bybanen har korte opphold på holdeplassene. Det er viktig å følge med og gå på banen samtidig. Vi vil også si at vi under ordinær drift, av sikkerhetsmessige hensyn, ikke har mulighet for av- og påstigning utenom holdeplassene, sier han.