Det var mandag i forrige uke at ettåringen Thea Celine klemte seg stygt i barnehagen. Skadene var så stygge at de ansatte umiddelbart tok henne til Åsane Legekontor, for å få hjelp av en lege.

– De ble bedt om å dra til sentrum, og ingen så i det hele tatt på skadene hennes, fortalte daglig leder i barnehagen, Liv Engebretsen til Åsane Tidende .

Alvorlige skader

Mamma Janne Yndestad fortalte til Åsane Tidende at hun etter å ha blitt avvist på legekontoret, tok datteren med til fastlegen på Flaktveit, der hun slapp til med én gang. Det ble konstatert behov for røntgen, og på legevakten ble skadene konstatert.

Theas skader viste seg å være alvorlige. Hun hadde brukket en finger, og kuttet seg så dypt at fingeren så vidt hang fast.

– Legene på legevakten sa at rask behandling var viktig med en sånn skade. Det betyr at avvisningen på legekontoret på Myrdal kunne kostet henne fingeren, sa en rystet Yndestad til Åsane Tidende.

– Ikke riktig

Åsane Tidende kontaktet Åsane Legekontor, og fikk der til forklaring at mange misforstår legekontorets funksjon. Allmennlege Tor Grimstad fortalte imidlertid at legekontoret selvsagt er pliktig til å hjelpe i en akutt situasjon.

– Jeg var ikke til stede da dette skjedde, men etter det jeg er fortalt, så en sykepleier på skaden, pratet med mor og barn, og ga barnet bandasje. Skaden ble ikke vurdert som akutt, sa han til Åsane Tidende.

Dette reagerer mamma Yndestad på.

– Det er ikke riktig i det hele tatt. Det var ingen som så på fingeren hennes, og det var absolutt ingen som ga oss noen bandasje. Det kan både de andre som var til stede, og min fastlege på Flaktveit bekrefte. Vi ble avvist med én gang, og det er det jeg reagerer mest på. De burde hjulpet oss, sier hun til Åsane Tidende.

– Trenger en løsning

Også leder ved Vappus Midtbygda Barnehage, Liv Engebretsen, reagerer på legekontorets forklaring. Hun beskriver det som provoserende at legekontoret, slik hun ser det, gir feilaktige opplysninger.

– Fra vår side, har denne saken en prinsipiell side som er viktig. I dag er det ingen legevaktordning i bydelen, der barnehager kan få hjelp på dagtid. Dette gjelder ikke bare vår barnehage, men også de andre i Åsane. Vi har kun våre private biler uten godkjente bilseter, og vil ikke bli tvunget til å frakte barna langt for å få hjelp. Dette bør bystyret ta opp, og finne en løsning på, sier hun til slutt.

Åsane Tidende lyktes i denne omgang ikke i å få en uttalelse fra Åsane Legekontor.

Les mer:

Avvist på legekontoret

OPPRØRT: Mamma Janne Yndestad er opprørt over det hun beskriver som løgn fra Åsane Legekontors side.
Andreas Isaksen