Den sterkeste motstanden mot utbyggingen i Hansvågen har kommet fra eierne av Nestunet. Det er et prisbelønt tun som blant annet er tildelt kulturlandskapsprisen fra nettopp Fylkesmannen i Hordaland, og Norsk Kulturarvs kvalitetsmerke «Olavsrosa».

Kåre Nes innser at kampen mot verftet er blitt langt vanskeligere etter Fylkesmannens avgjørelse. Men helt slutt er det ikke, mener han.

— Nei, men verftet er mye nærmere nå. Men det kan jo hende miljøverndepartementet kan se på saken. Hordaland er jo et fylke hvor det skjer en del rare ting. Det er det ikke tvil om, sier Nes.

Han sier avgjørelsen føyer seg inn i rekken av vedtak der fagavdelingen blir overkjørt. Naturen taper alltid til slutt, sier Nes.

— Når en leser fylkesmannens vedtak, virker det som om miljøvernavdelingens uttalelse bare er pakket bort og så erstattet av fem-seks linjer, sier han.

Om misnøyen er stor på Nestunet, er gleden ditto i kontorene til Fjellstrand AS.

— Det var dette vi håpet og trodde, selv om vi var litt usikre, sier administrerende direktør Asbjørn Tolo.

— Nå kan vi endelig forberede utbyggingen av et større verft med større haller og bedre kaier. Vi får et verft som vil gi oss muligheter til å gå løs på større prosjekter og bygging av større fartøy.

Flere arbeidsplasser skal det også bli, lover Tolo.

— Vi har brukt et tall på ca. 100 arbeidsplasser. Noe innleid, men også egenansatte. Vi håper vi kan klare å øke med 50 fast ansatte i første omgang. Samtidig vil større prosjekter gi mer arbeid til flere underleverandører, sier verftsdirektøren.