Sabine sier hun holdt på å stryke med etter hytteturen i nærheten av Rosendal iKvinnherad. Hun var ute på fjelltur med familien da dramaet skjedde torsdag 11. august.I mosen hun gikk i, lå en hoggorm på lur.

— Plutselig kjente jeg en brennende smerte like over ankelen, og jeg hørteen hvesende lyd. Jeg så en stor slange som reiste seg aggressivt, sierBieberich til den tyske avisen Main-Post.

Selv om hun hadde sterke smerter, klarte Sabine å få grepet tak i kameraetsitt og tatt et bilde av hoggormen før den forsvant.

Giften spredte seg

I stedet for å ringe etter legehelikopter, valgte Sabine å ta seg ned frafjellet til fots - en halvtimes spasertur. Den avgjørelsen kunne ha kostethenne livet.

— Jeg la på sprang nedover det bratte fjellet. Jegtrodde ikke at bittet kunne være så farlig, men så spredte giften seg i helekroppen. Beinet var oppsvulmet og litt blått, og jeg kjente smerter, sier hun tilbt.no.

LILLA: Slik reagerte Sabines kropp på ormegiften.
PRIVAT

Da familien endelig kom frem til legekontoret i Rosendal, viste det seg atdet var stengt. Sabine fikk etter hvert tak i en lege et stykke unna, og hansendte henne i ambulanse til Odda sjukehus. Flere timer etter ormebittet ble Sabine innlagt på sykehuset.— Der hadde de ikke sett noe slikt før, og de vissteikke hva de skulle gjøre. Jeg fikk smertelindrende medisin, og de håpet at jegville bli bedre. Men det ble bare verre. Jeg var i kontakt med tyske leger, og demente at jeg trengte motgift. Jeg ble fortalt at den var veldig dyr, rundt35.000 euro, sier Sabine.

I flere dager kjempet 44-åringen mot giften og smertene. Hun sier hun fikk inntil 25sprøyter om dagen, med motgift, morfin og andre medikamenter. Beinet, rumpen ogmagen svulmet opp og ble farget mørk lilla, og ingenting så ut til å hjelpe.

— Det så ut som jeg var gravid i åttende måned,sier hun.

Fløy inn motgift

Ifølge Sabine fikk sykehuset etter hvert ordnet en hasteforsendelse med motgift, dagen etter ormebittet. Motgiften virket.

— Etter at jeg kom tilbake til Tyskland, er jegblitt fortalt av leger at jeg var vanvittig heldig som overlevde. Slangenhadde bitt ganske langt inn i vevet. Hadde det ikke vært for at jeg ikke haddenoen sykdommer, ville jeg vært død innen en halvtime eller time, sa de. Det gikk brafordi jeg er sunn og har god kondisjon, sier hun.

Etter fire dager på sykehuset, kunne Sabine skrives ut. Desterke medisinene har imidlertid hatt kraftige bivirkninger. Hun har værtplaget med hodepine, trøtthet og hjertebank siden hendelsen.

— Det begynner å bli bedre nå. Jeg får behandling på en klinikk i Würzburg.Jeg har fremdeles smerter og kan ikke gå uten krykker. Beina er fremdeles blå, sierSabine på telefonen til bt.no.

Takker sykehuset

At hun knapt snakker engelsk, gjorde opplevelsen ekstra skremmende.

— Jeg spurte om jeg ville dø eller om jeg villemiste beina. De ristet på hodet. Det var beroligende. Jeg har forstått iettertid at de gjorde alt riktig og at jeg var i de beste hender. Jeg vil retteen stor takk til legen og teamet i Odda. De tok seg veldig godt av meg, sierhun.

I ettertid ønsker hun at hun hadde blitt sittende i ro etter slangebittet.

— Jeg skulle ha ringt etter legehelikopter, sier kvinnen.

- Visste du at det fantesslike slanger i Norge?

— Nei!Nei! Jeg visste at det fantes elger og andre store dyr, men jeg hadde aldritrodd der var giftige slanger, ler hun over telefonen.

- Kommerdu noen gang tilbake til Norge?

— Heltklart. Men trolig ikke neste år, fordi vi ikke har booket hytte. Landet er såfint. Men neste gang kommer jeg med høye støvler og lange bukser, sierBieberich.

KRAFTIG REAKSJON: Sabines høyre bein svulmet voldsomt opp.
PRIVAT