Lørdag ble offerets 37 år gamle nabo varetektsfengslet, siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Ifølge politiet oppstod det en diskusjon mellom de to mennene før 37-åringen plutselig trakk frem en tollekniv.

Episoden skjedde i Møllendalsveien ved 07.40-tiden fredag. Offeret ble brakt til Haukeland universitetssykehus, der han måtte sy flere sting. En av ambulansesjåførene skal ha uttalt at offeret hadde «griseflaks».

I timene etterpå lette politiet etter 37-åringen, som er dømt syv ganger tidligere, blant annet for vold, trusler, tyveri og narkotikaforbrytelser. Han er også dømt fire ganger for å ha båret kniv på offentlig sted. Klokken 15.45 ble han pågrepet i Møllendalsveien. Da skal han ha hatt blodflekker både på buksen og genseren.

37-åringen møtte ikke til fengslingsmøtet, og var lørdag morgen ennå ikke avhørt av politiet. Men han nekter for å ha stukket med kniv.

— Jeg har ikke gjort det, sa han til sin forsvarer, advokat Gisle Didriksen før fengslingsmøtet.

Retten valgte likevel å varetektsfengsle mannen i fire uker. Retten mener det er «sterk sannsynlighet» for at han vil begå nye straffbare handlinger, og viser til at han nå er siktet i en alvorlig voldssak, til tross for at han ble ilagt meldeplikt av politiet i forrige måned.