Voldtektsforsøket skal ha skjedd i november i fjor.

Den 36 år gamle mannen og den 22 år gamle kvinnen er begge russisktalende, og hadde snakket sammen på internett før de møttes i en sentrumsleilighet den aktuelle kvelden.

Ifølge tiltalen skal mannen ha lagt kvinnen i gulvet, satt seg oppå henne og slått henne flere ganger i ansiktet. Han skal også ha sagt at hun måtte ta av seg klærne og ha sex med ham, og at han ville drepe henne dersom hun ikke gjorde som han sa og var stille.

Nekter skyld

Kvinnen skal imidlertid ha gjort motstand, og skrek så høyt at naboene varslet politiet, som tok seg inn i leiligheten og pågrep mannen.

— Han slo meg fem ganger med flat hånd. Han sa: «Hold kjeft, ellers skal jeg begrave deg her». Da jeg skrek slo han meg i hodet med knyttet hånd. Han sa også at jeg skulle ta av meg buksen. Da kom politiet, forklarte kvinnen i retten i dag.

I retten i dag nektet 36-åringen for at han forsøkte å voldta kvinnen.

– Vi danset, så falt vi på golvet og etter det så begynte hun å rope «help me» og gråte, forklarte mannen.

Han innrømmet at han slo kvinnen i ansiktet, men forklarte at det skjedde i ren refleks fordi kvinnen kloret ham i ansiktet.

36-åringen hadde bare vært i Norge i tre måneder da han ble pågrepet, og hadde falske papirer. Derfor var han redd for at politiet skulle dukke opp da kvinnen begynte å rope, forklarte han. Mannen hevder han bare forsøkte å kaste kvinnen ut av leiligheten, og ikke forsøkte å skaffe seg sex med henne.

Dømt for to voldtekter

Mannen er tidligere dømt for to voldtekter i sitt hjemland. Da han kom til Norge var han tiltalt for en tredje. Kvinnen som anklaget ham for voldtekt krevde erstatning, og han reiste til Norge for å tjene penger til å betale seg ut av saken, forklarte 36-åringen i retten i dag.

Han antydet at 22-åringen han skal ha voldtatt denne gangen også bare er ute etter penger.

I tillegg til voldtektsforsøk er mannen tiltalt for å ha oppgitt falsk navn da han ble pågrepet, og dermed utsatt en annen person for voldtektsmistanke.

Da han ble pågrepet, og i to politiavhør, oppga 36-åringen nemlig identiteten til sin svoger. Han viste også et falsk ID-kort med svogerens navn.

36-åringen forklarte i dag at han oppga falsk navn fordi han ikke ville at hans gamle saker skulle komme frem.

AKTOR: Førstestatsadvokat Walter Wangberg.