— Ja, ja. Gratulerer. Oh my god, utbryter Haylu når BT snakker med henne.

Den eritreiske asylsøkeren har opplevd det meste siden hun ankom Norge i 2009 (se faktaboksen på siden).I dag kom svaret fra norske myndigheter. De får bli i landet. Åtte år siden hun flyktet fra det krigsherjede hjemlandet sitt Eritrea, har hun endelig funnet et nytt hjem.

Beylu trenger ikke lenger å se seg over skuldrene etter politi som skal kaste dem ut.

Ventet i årevis

— I dag er jeg glad, konstaterer hun.

Mannen hennes, og faren til Betiel, er like glad.

— Tusen takk for dette. Dette betyr så mye. Det er mange år vi har gått og ventet og gledet oss til å få en sånn nyhet, sier Kidane Afewerki Hibtezgi

I fire år har han ventet på slike nyheter. Til BT sier han at han ikke kunne gjøre noe annet enn å håpe.

— Nå starter hele livet for oss. Sammen med jentene mine.

Mandag dumpet brevet fra Imdi ned i postkassen deres. Der står det at Imdi var kjent med at de hadde fått oppholdstillatelse. Dette hadde familien ikke selv fått beskjed om.

Tirsdag skal de til politiet og hente vedtaket om oppholdstillatelse. Men først er det fest.

Dans og tv

Familien har bodd i den trange kjellerleiligheten i Hødden i ett år. Nå er venner kommet på besøk. I midten av rommet, og oppmerksomheten, står lille Betiel (snart fire). Med ny, hvit kjole på seg danser hun sammen med den syngende teddybjørnen sin. På spørsmål om hva hun skal gjøre når hun blir stor, kommer svaret kontant:

— Jeg skal se på tv.

Hallgeir Berge har hjulpet familien i en årrekke. Han dro også etter Haylu til Italia for å se hvordan hun hadde det da hun ble kastet ut av Norge første gangen.

— Det er bare så fantastisk dette. Å få så gode nyheter. Det er dette vi har drømt om.

Den siste utviklingen i saken er at hun har fått opphold på ordinært grunnlag. Det var altså ikke familiegjenforeningen med Kidane som ble tellende.

— Utviklingen til Mbrak har vært utrolig siden Kidane kom inn i livene deres, sier Berge.

Må spare penger

Behandlingen fra myndighetene har gått raskt denne gangen. 7. desember var hun på intervju. Halvannen måned senere kom avgjørelsen.

De neste ukene blir det flere språkkurs, i tillegg til at introduksjonsprogrammet starter opp. I rommet hviskes det om snarlig giftermål.

— He he, sier Kidane, og smiler lurt, før han ligger til:

— Jeg må spare opp litt penger først. Gull koster vet du.