Søndag ettermiddag fikk politiet en melding om en mistenkelig gjenstand på en postkasse i Steinkjellergaten.

Innringeren mente gjenstanden kunne se ut som noe hjemmelagede eksplosiver. Det var en pakke på 15 x 5 centimeter, med ledning, tape og batteri på toppen.

Politiet tok ingen sjanser og tilkalte bombegruppen fra Oslo. De var på plass, sammen med ambulanse og brannvesen, i 19-tiden. I dag starter analysene.

— Krimteknisk har vært på stedet, tatt med seg det som er igjen av ting for videre undersøkelse. Tingene er levert en etterforsker som vurderer om det er noen avhør som skal tas, sier politiførstebetjent Knut Ellertsen, leder av brann- og tyveriavsnittet ved Hordaland politidistrikt.

Det er usikkert når resultatene fra funnene presenteres.

— Jeg tør ikke si når vi når har et klart svar, sier Ellertsen.

Mistenkelig gjenstand

  • Bombeeksperter har sett på gjenstanden, og har blant annet tatt røntgenbilder, sier Gustav Landro, politiets innsatsleder på stedet til bt.no søndag kveld.

Artikkelen fortsetter under...

IUndersøker gjenstanden

Bombeekspertene avsluttet arbeidet ved 22-tiden, og kriminalteknikere overtok saken.

— Vi vet jo fortsatt ikke hva dette er, men nå skal kriminalteknikere undersøke gjenstanden, sier operasjonsleder Bjarne Flokenes i Hordaland politidistrikt.

Bombeeksperter fra Oslo uskadeliggjorde en mistenkelig gjenstand i Steinkjellergaten i Bergen.

Steinkjellergaten ble åpnet rundt klokken 21, og beboerne kunne flytte hjem igjen.

- Sprøtt og skummelt

— Jeg synes det virker helt sprøtt. Jeg har bodd her i tyve år, og her har det alltid vært stille og rolig, sier Aslaug Moi Frøysnes fra Steinkjellerbakken til bt.no.

Sammen med datteren Siri Astrid Frøysnes Modahl (10), kom hun fra en fredelig søndag på kunstutstilling, da hun oppdaget at politiet har stengt gaten.

— Det er veldig skummelt. Jeg håper det ikke er en stor bombe, sånn at det rammer huset vårt, betror tiåringen bt.no sin reporter på stedet.