— Hvis jeg hadde hatt et balltre ville jeg slått til han og tatt straffen, sier Strømsnes.

Han opplevde situasjonen som truende. Mannen på rundt 160 cm skal ha slått etter Strømsnes for å få han til å slippe smykket.

— Han ba om å få prøve det rundt halsen. Da han ikke fikk lov til det ville han at jeg skulle holde det slik at han kunne se det. Jeg vurderte om jeg skulle hoppe over disken og løpe etter han, da han stakk av gårde med smykket. Jeg er gammel idrettsutøver og løp hundremeter på 10,9, skryter innehaveren.

Jakter på gjerningsmannen

Politiet har tatt med seg en kasset fra overvåkningskameraet i butikken.

— Det er ikke sikkert gjerningsmannen er gjenkjennelig, det kommer an på kvaliteten på videoen, sier operativ uteleder Svein Lyssand.

Politiet jakter på en mann i 20-25 årene på rundt 160 cm med mørkt blondt, kort hår. Under tyveriet var han iført en grå ytterjakke som var skitten i fronten.

Etter å ha stukket av med smykket skal mannen ha satt seg i en ventende bil som kjørte bort fra stedet.

— Vi ser etter en Toyota Carina med sr-registrering, sier operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Konrad Grindeland.

Registreringsplaten skal ligge i frontruten på bilen.

For dyrt smykke

Gullsmykket som ble stjålet var på tilbud og tyven kunne fått det på redelig vis for 13.000 kroner. Ifølge Strømsnes sa mannen at han hadde blitt enig med konen om å bruke maks 8000 kroner. Da dette ikke kom på tale røsket han det til seg og løp.

— Jeg har både alarmknapp og videoovervåking, men nå skaffer jeg meg et balltre sier Strømsnes som har jobbet i smykkebransjen i 48 år

MANGLER SMYKKE: Jan Strømsnes viser frem et smykke likt det som ble stjålet. Han skulle gjerne hatt et balltre i hendene når tyven var i butikken.
RUNE STØLÅS
KUPP: Reklameskiltet med "diamantkupp" er trolig ikke ment så bokstavlig som tyven kanskje har oppfattet det.
RUNE STØLÅS
MERKER: - Jeg har fremdeles merker i hånden etter at tvyen dro smykket ut av hendene mine, sier Jan Strømsnes.
RUNE STØLÅS