Det sier Jan Frønsdal like før klokken 17.00. Han er ikke den eneste som sliter med vannmassene i Bergen denne fredagen. Hele byen og omegnskommunene står under vann.

— Buler innover

I tre timer hadde han og kollegene arbeidet på spreng for å hindre at vannet kom inn i golfsenteret nede ved Store Lungegårdsvann.

— Nå presser vannmassene sånn på at døren buler innover. Jeg er redd for at den snart bryter sammen, sa han til BT fredag ved 17-tiden.

Håpløst

Vannet står nesten en halvmeter opp etter veggen utenfor lokalene.

— Vi gjør det vi kan, men det er ganske håpløst. Vi ligger nederst ved sjøen, og dette er stedet der alt vanner renner inn.

- Hvordan vil du beskrive situasjonen?

— Det er kaotisk her.

Store skader

Da BT snakket med ham en time senere, ved 18-tiden, hadde vannet sunket. Døren holdt.

— Det er vi glade for. Vi var ganske nervøse her en tid. Nå arbeider vi med å skuffe vann ut av lokalene. Også kunder har hjulpet til, fortalte Frønsdal.

Han aner ikke hvor store skadene blir, men dyrt blir det.

— Vi har 14 golfsimulatorer her til rundt 400.000 kroner stykket. Om de er ødelagt, vet jeg ikke. Vi har forsøkt å dekke til elektronikken etter beste evne, men jeg er usikker hvordan det kommer til å se ut når dette er over.

RENNER INN: Postens hovedterminal på Minde.
PETTER OMDAL

Også Postens bygg på Mindemyren står delvis under vann fredag ettermiddag.— Jeg gikk forbi der ved 17-tiden. Folk jobbet med å hindre at vannet trengte inn. Når døren gikk opp, fosset bare vannet inn, sier Petter Omdal.