Politibetjenten var vitne til at en drosje kjørte inn i en politibil som sto parkert på Puddefjordsbroen natt til 23. mars i fjor.

Så politibilen godt

Politimannen vitnet tirsdag morgen i straffesaken mot drosjesjåføren i Bergen tingrett.

Han fortalte at han og en politistudent var i Nygårdsparken den aktuelle natten da de hørte at en patrulje var på toppen av Puddefjordsbroen for å ta seg av en mann som muligens ville hoppe.

— For meg var det åpenbart at det sto en hvit kassebil på toppen, sa politimannen da han fortalte om turen opp mot toppen av broen.

- Nå må det skje noe her

Han var passasjer i politibilen, mens kollegaen kjørte og var kjent med at kollegenes bil sto på toppen av broen. De to kjørte i høyre felt.

— Jeg satt i passasjersetet og så at det kom en taxi inn i vårt felt. Kanskje 100 meter foran oss. Jeg så politibilen stå i ro på broen og tenkte at nå må drosjen snart legge seg over. Så tenkte jeg at nå må han snart bremse. Nå må det skje noe her, ellers går det galt, fortalte politibetjenten.

— Jeg nistirret på taxien og lurte etter hvert på når bremselysene skulle komme på, fortalte politimannen.

Han og kollegaen ble vitne til at drosjen kjørte inn i politibilen.

— Hvordan sto politien plassert på broen, spurte aktor.

— Den sto helt inntil betongklossene langs høyre kant. Den sto midt på broen. Den var det eneste du kunne se i tre felt.

- Ville ha sett politibilen

Politimannen kjørte i en Volkswagen stasjonsvogn. Selv om politibetjenten visste om at kollegene var på broen da han kom oppover, mener han at politibilen var godt synlig.

— Den bilen ville jeg ha sett uansett, svarte han da han fikk spørsmål om han hadde sett politibilen hvis han ikke visste om at den sto der.

I retten ble det opplyst at det var ca. 270 meter fra starten av broen opp til ulykkespunktet.

Han reagerte ikke på at det ikke var lys på politibilen som sto på broen.

— Hadde politiet hatt på blålys, og det kom fulle folk til, og mannen på broen hadde hoppet, så hadde det også vært galt. Jeg reagerte ikke på at politibilen sto uten blålys. Det var ingen dårlig vurdering.

Han fortalte at han så politibilen bevege seg etter sammenstøtet.

— Tror du at du var mer bevisst da du som passasjer kom opp mot broen enn det en vanlig sjåfør normalt er, spurte forsvarer Ørnulf Samdal.

— Ja, helt sikkert, men jeg er sikker på at jeg ville ha sett politibilen selv om jeg ikke visste om den.