• Det har vært så mye fokus på rettssakene etter drapet, at det har ikke vært mulig å bearbeide sorgen etter Hanne Kristine skikkelig, sier den dreptes far, Reidar Olsen.

Han venter at det kan komme en kraftig reaksjon nå som saken endelig er over.

— Jeg har ikke tillatt meg å sørge mer enn i små perioder; det har liksom vært så mye. Endelig føler jeg at denne saken er i ferd med å avsluttes, sier Olsen, som snart skal ut på ferie.

Han har fulgt andre runde i saken siden han selv vitnet 13. juni, og svaret fra juryen ble som han håpet og trodde.

— Det har vært tøft. Det er ikke kommet frem mye nytt, men inntrykket av Yasin er enda verre enn etter første runde, sier Olsen.

Han håper på forvaring også i denne runden, men er ikke selv redd for Yasin Jabr.

— Nei, jeg er ikke redd for noen egentlig, og spesielt ikke ham, for han har jeg ingen respekt for, sier Olsen.

Hanne Kristines venninne, Henny Ekerhovd, har en annen holdning.

— Jeg er veldig opptatt av at han må få forvaring, for jeg er livredd for at han skal stå på døren en dag, sier Ekerhovd.

Hun ble mer og mer lettet etter hvert ja som kom fra juryen, og er i ferd med å få den grusomme drapssaken litt i bakgrunnen etter hvert.

— Jeg synes saken har vært opplagt og langtekkelig, men det er godt å se at vi har et rettferdig system. Vi har jo virkelig fått bekreftet at han lever i sin egen verden, sier Ekerhovd.

Hun mener det er viktig at retten sørger for trygghet både for involverte personer og for kvinner generelt.

— Han kan virkelig skru på sjarmen, den mannen, så han kommer fint til å få seg en ny dame dersom han slipper ut igjen, sier Ekerhovd.

Verken Ekerhovd eller Olsen kan se for seg at Jabr anker saken til Høyesterett. Han har ikke anledning til å anke på skyldspørsmålet, bare på straffeutmålingen, og Høyesterett kan avvise saken.