TORSTEIN STANGENES

Ole Bull Teater, som inntil i går har leid lokaler i Club Maxime, har nå sjansen til å realisere planene om storteater i Maxime-huset.

Det var i fjor sommer Peter Brandt i Ole Bull Teater lanserte planene om å tilbakeføre teateret til slik det var i 1934. Han håpet å få dette til innen høsten 2004. Men det ble for dyrt å kjøpe ut Folkerestaurantene AS.

— Nå kan det bli fortgang i planene. Enten blir det nå, ellers er dette en historisk sjanse som går tapt, sier han til BT.

Han ønsker et teater med over 500 seter. Teateret skal ta i bruk alle lokalene til de fire utestedene som er i bygningen i dag.

Brandt forteller at Ole Bull Teater allerede arbeider intenst med å få dette til og at huseier deler teaterets ønske. Teateret har allerede inngått en avtale med huseier som gjør at de blir i bygningen ut året. Dermed går alle forestillingene som er satt opp i år som planlagt.

I tillegg til storteater er det også ønske om å bygge teaterkafé.

SLIK KAN DET BLI: Skissen fra Cubus viser hvordan det ombygde Ole Bull Teater vil ta seg ut med fasaden ut mot Ole Bulls plass.