— Vi har følt oss som en matstasjon, sier Hatlevik til bt.no.

De siste to-tre ukene har familiens hønsegård på Hjellestad blitt nesten helt tømt. Det siste angrepet skjedde onsdag denne uken.

— Nå har vi bare to fugler igjen, en liten kylling og en høne, sier «hønsepappaen».

- Fylt på og fylt på

I ti år har det hatt høns i hagen i Grindhaugvegen (se kart) - uten problemer.

— Så merket vi plutselig at det begynte å mangle høner. Vi har fylt på og fylt på, men også de nye kyllingene er blitt tatt, sier Hatlevik.

Mistanken gikk mot naboens hund.

Klaget til naboen

— Jeg gikk med bestemt steg ned til naboen og ba ham passe bedre på hunden. Han bedyret at hunden var redd høner, forteller Hjellestad-mannen.

Fortsatt mistenksom bestemte Hatlevik seg sist uke for å installere videoovervåking ved hønsegården for å avsløre hva som skjedde om natten.

Fasiten viste seg å være en ganske annen, og Hatlevik måtte med halen mellom beina oppsøke naboen igjen - denne gangen for å be om unnskyldning.

- Den er sylskarp!

Som videoen over viser med all tydelighet, er det en rev som har funnet matfatet sitt i hagen på Hjellestad. Bildene viser et nattlig angrep som koster åtte høns livet.

— Den skal sikkert finne mat til ungene sine. Og reven er ikke bare slu, den er sylskarp! Reven har tatt seg forbi både jerngitter og not som var satt opp rundt og over hønsegården.

Snart starter jakten...

Barnefamilien på Hjellestad vil fortsette med høns, men ikke før reven er borte. Og det blir den neppe så lenge det er Mikkel-mat igjen.

— Etter hva jeg vet, starter jakten i midten av juli. Jeg kan ikke jakte selv, men jeg skal spørre noen venner om de kan være klare til å gi reven en kanon velkomst når jaktsesongen starter.