• Her er det fint å bo, er omkvedet fra beboerne vi møter under Stakken Cup på Gyldenpris idrettsbane. De mener Løvstakksiden har fått et negativt stempel bydelen ikke fortjener.

Lørdag arrangerte bydelen Stakken Cup med 16 fotballag fra hele Bergen.

-Vi vil vise samholdet i bydelen og de positive sidene ved å bo her, sier Michael Hertzberg.

Han har bodd på Løvstakksiden de siste seks årene, og sier han er lei av det ene negative presseoppslaget etter det andre.

Negativt fokus

Også flere av de andre beboerne BT møter i solsteiken på Gyldenpris idrettsbane lørdag, sier de ikke kjenner seg igjen i omtalen avbydelen, blant annet i BTs reportasjeserie «Fjordkloden».

Feilslått boligpolitikk og høy andel med innvandrere får skylden for dårlig integrering og sosiale problemer i bydelen.

— Vi har helt klart våre utfordringer, men at bydelen vår nærmest er en getto, går vi ikke med på, sier Lisa Thunstrøm.

Tutta Nygård, som har bodd i bydelen i 14 år, bryter inn i samtalen.

— Vi er så lei av gnålet om Løvstakksiden. Mange av de som synes det er så fælt her, flyttet for ti år siden. Ting er faktisk blitt bedre, sier hun.

Nygård mener bydelen er kraftig undervurdert.

— Her har vi barnehage, skoler, butikker, idrettsanlegg og Bergen sentrum ti minutter unna. Jeg kunne faktisk ikke tenkt meg å bo noen andre steder, sier hun.

- Sterkt samhold

Stakken Cup samler 16 fotballag fra hele Bergen med barn som går i første til fjerde klasse. Det er innvandrerforeldrene som er drivkraften bak arrangementet.

— Når innvandrerforeldre selv tar ansvar og lager en fotballcup på egne premisser med internasjonal mat, aktiviteter for hele familien og gratis saft og kaffe til alle gjestene, viser det samholdet og dugnadsånden i bydelen, sier Thunstrøm.

Og legger til:

— Samholdet er noe andre bydeler kan misunne oss.

- Men alt er vel ikke rosenrødt her?

— Nei. Vi har våre utfordringer, men inntrykket som blir skapt av en bydel i store vanskeligheter, er helt feil, sier hun.

Kulinarisk bydel

I klubbhuset på Gyldenpris idrettspark er hektisk aktivitet. Mat fra Algerie, Portugal, Somalia og Irak blir raskt ekspedert til sultne gjester og deltagere i fotballturneringen.

— Vi tar dette som en dugnad. Vi sørger for at prisene er lave, sier Zakia Kerrar. Hun er fra Algerie og har bodd på Løvstakksiden i seks år.

— Jeg har det fint her, sier hun.

På fotballbanen utenfor har Ny-Krohnborg skolegått opp til 2-0. Målscorer Noah Weldeab (8) jubler etter å ha satt inn sitt mål nummer to for dagen. Til slutt vant Ny-Krohnborg skole4-0 mot laget fra Minde. Lagkamerat Nikolai Løhre Aass (7) kunne også notere seg for to mål i kampen.

4-0: Ny-Krohnborg vant mot Minde. Her har akkurat Noah Weldeab (8) satt inn 2-0. Lagkamerat Nikolai Løhre Aass (7) med ryggen til.
OVE SJØSTRØM
MAT FRA HELE VERDEN: Algeriske Zakia Kerrar serverer Churros til sultne barn og voksne i klubbhuset på Gyldenpris idrettsbane. - Vi serverer mat fra alle verdens hjørner i dag, sier Kerrar.
OVE SJØSTRØM