- Nå er sentrum dekket

I dag fikk sentrum et nytt returpunkt utenfor Kalmarhuset.

- Nå er sentrum komplett, mener BIR.

- Nå synes vi sentrum har fått en god dekning av returpunkt, sier informasjonskonsulent Tina Skudal i BIR.

Ber om tips
I dag ble containerne heist på plass utenfor Kalmarhuset. Der står de vendt mot Teateret, klare til å ta imot glass, papir og plast.

I forrige måned ble et tilsvarende returpunkt åpnet på Nordnes ved C. Sundtsgate/Tollbodallmenningen.

- Skal vi nå få til flere returpunkt i sentrum er vi avhengig av tips fra publikum om hvor de kan plasseres, sier Skudal.

Returpunkt kan ikke stå oppå bekkalokk, det må ikke gå høyspentlinjer over. Plassen må ha svingradius for en stor hentebil - kravlisten til slike plasser er ganske lang.

Misnøye
For noen år siden var det stor misnøye med antallet returpunkt i sentrum, særlig siden sentrumsbeboere ikke får hentet papiravfallet sitt hjemme. Nå bør folk være fornøyd, sier Skudal.

- De siste to årene er det blitt fart på utplasseringen, etter at kommunen ga oss forenklet saksbehandling. Før det møtte vi mye motbør på utplasseringen.

Samtidig er det kommet nye krav til returpunktene, som blir opparbeidet med kantstein og asfaltsokkel, sier Skudal.

Oversikt over hvor det fins returpunkt finner du på BIR.no.

Savner du returpunkt? Si din mening her.

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Lokalt