– Ja, gullet er garantert vårt allerede. Det er bare syltynn teori som kan spolere dette, fastslår 23-åringen. Tre serierunder før slutt, leder Nyborg med ni poeng til neste lag, som er nettopp Randaberg.

Det eneste som kan frata Nyborg seriegull, er at Ivar Bakkens menn taper de tre siste kampene med 0-3, samtidig som Randaberg vinner sine tre siste med samme sifre. Da vil lagene ende likt i poeng, men stavangerlaget vil gå forbi med et fattig settpoeng mer enn Nyborg.

– Det skjer selvfølgelig ikke! Vi slår Tromsø her i Bergen neste helg, og så kan vi henge gullmedaljene rundt halsen, mener den 202 cm høye Åsane-karen.

– Vi har vunnet 20 av 21 seriekamper denne sesongen. Så det er selvfølgelig ingen logikk i at noe sånt skal skje, svarer han. Han ønsker veldig sterkt å bidra til at avgjørelsen faller neste helg.

Han har nemlig ikke anledning til å spille de to siste utekampene, fordi han drar til Brasil for å spille sandvolleyball med sin kommende makker Ivar Horrem.

– Neste søndag skal jeg være med og spille inn gullet her, dagen etter er det eksamen på Politihøyskolen, og tirsdag er det avreise til Brasil, smiler Hordvik.

Kåre Morken (20) er også bombesikker på at det var «gullet som kom hem» da han satte den avgjørende matchballen etter drøyt halvannen times spill i går:

– Utrolig deilig! jubler han og oppfordrer forbundet sine folk til å stille opp på neste hjemmekamp med pokal og gullmedaljer. Sin unge alder til tross, er oppleggeren fra Morvik inne i sin fjerde sesong på Nyborgs elitelag. Alt som 17-åring var han på landslaget. Og nå øyner han det gullet som røk i siste runde i fjor.

– Vi har et veldig ungt lag, med en helt utrolig vinnervilje. Det er vår største styrke, mener han. Tidligere i vinter fikk han et smigrende profftilbud fra den franske klubben Beauvais, der landslagskaptein Geir Eithun fra Førde spiller.

Men han vil vente et år.

– Jeg studerer samfunnsøkonomi, og har en bachelorgrad som må gjøres ferdig. Så jeg blir nok i Nyborg et år til, og det blir bare gøy. Kanskje blir det europacup også. Men målet er jo å bli proff, så etter det har jeg lyst til å dra ut.

PS! For første gang på ti år var det fullsatte tribuner på volleyballkamp i Stemmemyren. 300 tilskuere møtte frem, og laget en festlig ramme rundt kampen.

Se reportasje fra kampen i mandagens Sportsmagasin på BTV.

Tor Høvik