— Det er klart at vi fremdeles er i sjokk etter at den triste hendelsen i går, sier ordføreren i Ullensvang herad, Solfrid Borge til bt.no tirsdag morgen.

I tillegg til piloten skal det ha vært fire andre personer om bord - de fleste av dem fra bygden Bu og Ullensvang kommune.

— Vi fortsetter arbeidet med kriseteam. Vi tilbyr hjelp til de som trenger hjelp. Det viktigste er at alle blir ivaretatt på en skikkelig måte, sier hun.

Borge bekrefter at personer fra Ullensvang er blant de omkomne, men vil ikke kommentere om det finnes personer fra andre steder i landet.

— Vi forholder oss til informasjonen vi får fra politiet, understreker hun.

Hun forteller at folk kan henvende seg til kommunen for å få svar på spørsmål og hjelpe for dem som måtte trenge det.

Nummeret du kan ringe er: 53 67 15 00

- Preget av ulykken

Ved midnatt dro ordføreren opp til Airlifts helikopterbase.

— De er selvsagt preget av ulykken slik vi alle er. De har mistet en av sine ansatte og det gjør noe med arbeidsstokken i Airlift, sier hun og legger til:

— Det viktigste er at de tar vare på hverandre og spør om hjelp dersom de har behov for det. Kommunen kan tilby hjelp og så må de selv bestemme om de vi benytte seg av det.

- Være medmenneske

Sokneprest Arne Nataas i Røldal som hører til Odda, sier det er vanskelig å vite hvordan man skal hjelpe i en slik tragisk situasjon.

— Nå er det viktigste å være medmenneske. I slike tragiske hendelse skal kirken bare være til trøst og hjelp for pårørende, sier Nataas.

Ulykken preger alle i lokalsamfunnet, og sognepresten sier det viktigste er å være tilstede.

— Det er nesten umulig å vite hvordan man skal trøste noen som er utsatt for en slik ulykke. Som prest og menneske må man bare være der, og være nær det man står for, sier Nataas.

Identifiseringsarbeidet er i gang

Undersøkelsene etter helikopterstyrten i Hardanger har pågått i hele natt, og fortsetter tirsdag. Operasjonsleder Preben Wallestad i Hordaland politidistrikt forteller at det skal foretas undersøkelser tirsdag, etter helikopterstyrten på fjellet i Ullensvang kommune mandag kveld.

— Politiet og Sivilforsvaret har vært på stedet i hele natt, og vil fortsette undersøkelsene. Nå er Havarikommisjonen og kriminalteknikere på vei til stedet, og Kripos skal bistå i identifiseringsarbeidet, sier Wallestad tirsdag morgen til NTB.

Det er så langt ikke kommet inn nye opplysninger om identifisering av omkomne. Det er til nå tre bekreftet døde, og to andre fryktes omkommet etter helikopterhavariet.

Ordfører i Ullensvang kommune, Solfrid Borge, utenfor Herradshuset i Ullensvang tirsdag morgen, etter at et helikopter fra Airlift med 5 personer om bord styrtet ved Vassli, mellom Dalamot og Busete, i Hardanger. Tre av de fem om bord er bekreftet omkommet i ulykken.
SCANPIX