Lørdag morgen sendte Meteorologisk institutt ut obs-varsel for Hordaland og Sogn og Fjordane.

Natt til søndag blåser det opp til full storm utsatte steder og i fjellet på Vestlandet og i Trøndelag. Meteorologene advarer mot svært vanskelige kjøreforhold i fjellet.

— Kanskje lurt å legge hjemturen til i dag, lørdag, skriver meteorologene på Twitter.

Vanskelige kjøreforhold

Statsmeteorolog Anna Reistad advarer bilister mot vanskelige kjøreforhold for de som har tenkt seg hjem fra vinterferie søndag.

— Det vil blåse verst i natt og på formiddagen søndag. Da er det fare for sterke vindkast mellom 28-33 meter per sekund, sier hun.

- Vent til mandag

Lørdag blir det sør og sørøstlig stiv og periodevis sterk kuling utsatte steder. Det blir regn, og snø over 400-600 meter.

— Det blir en del vind på lørdag også, men det er ingenting sammenlignet det som kommer på søndag, sier Reistad.

Hun oppfordrer alle som skal hjem fra fjellet til å kjøre lørdag eller vente til mandag hvis de kan.

— Det blir ikke noe kjekt å kjøre først på søndag. Hvis noen absolutt må hjem må de være forberedt på at det kan bli en lang tur, med lange køer og mange stopp. Ta med varme klær, mat og drikke, sier hun.

Mandag minker vinden til vestlig frisk bris, i fjellet liten kuling. Det blir bygevær, om ettermiddagen sammenhengende nedbør og utrygt for torden.

Hardangervidda stengt

  • Riksvei 7 over Hardangervidda ble stengt for kjøretøy med totalvekt under 7,5 tonn like etter klokken 12 lørdag. For kjøretøy med totalvekt over 7,5 tonn er det kolonnekjøring på grunn av uvær.
  • Riksvei 13 over Vikafjellet er også stengt på grunn av uvær og fare for ras. Her åpner veien tidligst mandag.
  • riksvei 52 over Hemsedalsfjellet er det snø og isdekke og redusert sikt. Klokken 11.45 var det fire minusgrader, stiv kuling og lette snøbyger.
  • fylkesvei 50 Hol-Aurland i Sogn og Fjordane er det også isdekke og stedvis redusert sikt. Vegvesenet opplyser at kolonnekjøring kan innføres på kort varsel. Trafikkoperatør i Statens vegvesen Tore Tysse forteller at det var fire timers ventetid før Hardangervidda stengte.

— Vi oppfordrer alle til å sjekke hva som er åpent før de legge ut på tur. Det kan fort bli mange timer i bilen, sier han.

Skal du ut på veiene i dag? Kommer du over noe som skjer, send oss bilder eller video på MMS til 2211 eller e-post2211@bt.no.

VANSKELIGE KJØREFORHOLD: På Rv 52 over Hemsedalsfjellet er det snø og isdekke og redusert sikt.
STATENS VEGVESEN