— Jeg tipper tyven gjorde seg kjent med huset sist og så at det var mer å hente, sier 59-åringen til bt.no.

Mistenkelige lyder

Sandviken-mannen, med egen rørleggerbutikk vegg i vegg med huset sitt i Stølegaten i Bergen, satt i 10-tiden mandag i butikken og gjorde noe kontorarbeid.

Da hørte han mistenkelige lyder fra huset like ved.

SIKRER SPOR: Politiet sikret spor på stedet mandag formiddag. Her står Heming Erstad og følger med på arbeidet.

— Jeg er blitt ekstra var på sånne lyder nå, etter det som skjedde forrige helg. Da jeg kom opp i huset hørte jeg febrilsk løping. Noen løp ut på altanen min og forsvant opp på taket, sier Erstad.

Ukjent mann på soverommet

Han fikk ikke så mye som et glimt av gjerningsmannen denne gangen. De eneste synlige sporene er en liten glassrute som er tatt ut av et vindu ut mot altanen.

For bare litt over en uke siden, om ettermiddagen lørdag 27. oktober, overrasket Erstad en ukjent mann inne på soverommet.

Da tyven ville flykte, klarte Erstad sammen med sin datters samboer å slepe tyven ned fra en redningsstige opp til taket. De slepte ham inn, la ham i bakken og holdt ham til politiet kom.

- Det er sørgelig

I etterkant roste politiet innsatsen til de to. Tyven var en 30 år gammel mann, av politiet beskrevet som «en god kjenning». Han ble satt i arresten og skulle avhøres dagen etter.

Erstad hadde ikke en gang rukket å rydde etter innbruddet forrige uke, før noen igjen prøvde å ta seg inn i huset hans. Han synes det er trist hvis det skulle vise seg å være samme mann igjen.

SKAL SIKRE: Etter to skrekkopplevelser på bare litt over en uke er Erstad klinkende klar: Nå skal hele huset sikres grundig. - Antagelig gjør vi det altfor lett for tyvene. Jeg håper min historie kan være litt til skrekk og advarsel for andre huseiere.
Ørjan Torheim

— Men det finnes jo ikke varetektsplasser i fengslene. Det er sørgelig, og gjør at sånne ting som dette kan skje. Politiet gjør sin jobb, men småkriminelle blir løslatt til ny kriminalitet, sier han oppgitt.- Nå har jeg hatt innbrudd to ganger på litt over en uke. Det begynner å bli ekkelt, sier 59-åringen.

- Til skrekk og advarsel

Etter to skrekkopplevelser på kort tid, er han nå fast bestemt på å sikre huset sitt langt bedre.

Vinduer med hasper og vrilåser skal sikres ytterligere. Han skal gå over hele huset sitt og se hvor det er lett å ta seg inn, og så gjøre noe med det.

— Det må være lærdommen etter det jeg nå har opplevd, en lærdom som flere huseiere bør ta til seg. Antagelig gjør vi det altfor lett for tyvene. Jeg håper min historie kan være litt til skrekk og advarsel for andre huseiere, sier han.

Hadde alarmen på

I dag, mandag, hadde han alarmen på - i motsetning til da innbruddstyven slo til forrige lørdag.

— Men alarmen ble ikke utløst. Tyven har sikkert hørt at jeg gikk i dørene og stukket av før han kom seg inn i huset, sier Erstad.

bt.no har foreløpig ikke fått tak i noen i politiet som kan si noe om eventuelle mistanker eller pågripelser i saken.

— Det er gjort åstedsgransking og opprettet en sak, sier operasjonsleder Hans Egil Berge i Hordaland politidistrikt.