Torsdag morgen møter alle ordførerne i de 26 kommunene i Sogn og Fjordane og fylkesordføreren opp i resepsjonen på Marienlyst i Oslo. De har med seg 11.040 underskrifter til kringkastingssjef John G. Bernander.

Vil ikke bli lillebror

Folk i Sogn og Fjordane frykter at de blir lillebror i forhold til distriktskontoret i Hordaland, dersom kontorene i Sogn og Fjordane og Hordaland slås sammen. De håper at politikerne på Stortinget kan delta i en konstruktiv debatt om distriktskontorene.

— Underskriftene ble samlet midt i fellesferien i sommer. Det sier litt om det sterke engasjementet i fylket, sier ordfører i Eid, Kristen Atle Hundeide til NTB.

— NRK-kontoret er en viktig identitetsskaper. NRK profilerer utad vårt kulturliv og vårt næringsliv, sier ordfører Hundeide.

- Plogspiss for nynorsken

— Dessuten er NRK Sogn og Fjordane en plogspiss for nynorsken, sier Hundeide.

Hundeide skjønner godt at NRK trenger ressurser for å drive virksomheten rundt om i distriktene, men han mener at det burde være mulig å skaffe ressurser.

Bak seg har han lederne i alle politiske partier, lederne i Kommunenes Sentralforbund i fylket, fylkeslederne i LO og NHO og en rekke organisasjoner og lag.

Ordførerne skal overlevere et brev og underskriftslistene til styret i NRK og til Kringkastingsrådet.

Kultur- og kirkeminister Valgerd Svarstad Haugland vil vurdere om omleggingen av NRKs distriktsorganisasjon blir så omfattende at Stortinget bør drøfte saken.

Svarstad Haugland sier i en pressemelding at hun vil ta stilling til forslaget om omlegging av NRKs distriktsorganisasjonen når og hvis det blir en aktuell sak for generalforsamlingen.

(NTB)