Nå er mannen dømt til tvungen psykisk helsevern samt å betale 25.000 kroner i oppreisning til offeret.

Voldtektsforsøket skjedde i oktober i fjor på Nyborg i Åsane, like i nærheten av andre kunder på stasjonen.

I sin politiforklaring sa 33-åringen at han parkerte bilen på bensinstasjonen på Nyborg. Mens han satt der fikk han øye på kvinnen.

— Hun utstrålte sex-energi, sa han i politiavhør.

Innlagt med psykose

33-åringen ble svært opphisset og bestemte seg for å ha sex med henne, forklarte han. Han gikk bort til bilen hennes, åpnet døren, forsøkte å ta ned i buksen hennes. Da hun gjorde motstand, dro han henne ut og la henne i bakken. Der satt han seg over henne og forsøkte å dra ned buksen hennes.

Kvinnen forsøkte å komme seg løs og ropte på hjelp. To personer kom bort og snakket til mannen. Han reiste seg etter hvert, gikk til bilen sin og kjørte bort.

Han ble senere pågrepet av politiet og sendt på legevakten. Deretter ble han innlagt på Haukeland Universitetssykehus der det ble konstatert psykose.

33-åringen erkjente de faktiske forhold i avhør.

- Tvang meg til det

Han har tidligere fått diagnosen paranoid schizofren, og har lidd av betydelige vrangforestillinger i minst fem år forut for voldtektsforsøket.

Mannen er ikke tidligere straffedømt, men har hatt to tilfeller av blotting. Om det ene sa han til de sakkyndige at en person inni ham tvang ham til det.

I 2000 tolket han en nyhetssending på NRK som tegn på at han skulle voldta.

I dagene før og under voldtektsforsøket på Nyborg hadde mannen klare psykotiske symptomer. Han hadde sluttet med medisin, og hadde vrangforestillinger blant annet om at han var Gud, og at alle ville hjelpe ham. Kvinner skulle hjelpe ham med sex, fremgår det av dommen.

Ut fra de sakkyndiges vurdering fastslår retten at det er fare for at handlingen kan bli gjentatt.

LES OGSÅ: - Burde vært frikjent

Nielsen, Rune