— Det er flere ting som må undersøkes nærmere når det gjelder hans bevegelser den kvelden, sier advokat Rolf Knudsen.

Han forsvarer mannen (18) som er siktet for å ha voldtatt og drept Hilda Feste (98) første nyttårsdag.

Fredag ble han varetektsfengslet i fire uker, hvorav de to første i full isolasjon. 18-åringen er blitt avhørt to ganger siden pågripelsen forrige tirsdag.

Så langt har han ikke klart å svare på spørsmål som har søkt å avdekke hvor han var eller hva han gjorde etter klokken 20 første nyttårsdag.

- Interessant vitneobservasjon

Et ektepar har forklart til politiet at de så 18-åringen ved et busstopp som ligger rundt 700 meter fra Hilda Festes leilighet i Oshaugen. De har selv anslått at dette møtet fant sted mellom klokken 21 og 21.10.

Feste ble trolig drept rundt klokken 21.15.

— Denne observasjonen er interessant, og må avklares nærmere. I tillegg avventer vi politiets gjennomgang av elektroniske spor og overvåkingsbilder.

Politiet har foreløpig ikke tatt stilling til når 18-åringen skal avhøres igjen. Etterforskningen har nå gått inn i en ny fase, hvor mesteparten av ressursene settes inn for å kartlegge siktedes bevegelser drapskvelden.

— Enn så lenge avventer vi politiets undersøkelser før vi ber om eventuelle nye etterforskningsskritt, sier Knudsen.

Noterer på cellen

18-åringen bruker mye av isolasjonstiden på cellen til å rekonstruere drapskvelden. Så langt har han notert ned to sider om første nyttårsdag, men han har ikke klart å belyse timene etter klokken 20 noe nærmere.

—  Han bruker mye tid og krefter på å tenke tilbake til den kvelden, og forsøker å tvinge frem små glimt som kan si noe om hvor han kan ha vært og hva han kan ha gjort, sa Knudsen til BT etter fredagens fengslingsmøte.

Får møte moren

Knudsen har tidligere antydet at det vil bli aktuelt å be om ekstern hjelp for å gjennomgå de tekniske bevisene i saken, og vil sannsynligvis engasjere utenlandske fingeravtrykkseksperter. Politiet mener 18-åringens fingeravtrykk kan knytte ham direkte til åstedet og selve drapshandlingen.18-åringen har selv sagt at han drakk sprit hos en kamerat og fikk blackout.

Som Bt.no skrev mandag, vil moren, og en mannsperson 18-åringen har et nært forhold til, reise ut til Bergen fengsel i dag for å besøke ham. Knudsen tror besøket vil være en hyggelig avveksling for 18-åringen, som sitter i full isolasjon 23 timer i døgnet.

— Han ser frem til møtet med moren og denne farsfiguren. Han trenger all den støtte han kan få, og jeg tror også det blir godt for dem å møte ham igjen, sier Knudsen.