— Vi har fått opplysninger om at det skal ha blitt tatt bilder. Vi har også fått opplysninger om at filmen skal være ødelagt, men vi kan ikke bekrefte om dette er tilfelle. Vi har i alle fall ikke beslaglagt noen film, sier lensmann Eiliv Lønningen i Øygarden.

Tre familiemedlemmer siktet

Lensmannen vil ikke kommentere om det er noen av de siktede som skal ha ødelagt filmen.

Ekteparet, som er i 20-årene, har vært på flukt fra politiet i over en uke, men søndag ble de tatt av nederlandsk politi.

— Vi jobber nå med å få paret utlevert til Norge. Jeg antar at de selv ønsker å komme til Norge, og dette kan fremskynde prosessen, sier politiinspektør Harald Bilberg ved Hordaland politidistrikt.

Norsk politi var allerede kjent med at paret trolig befant seg i Nederland, fordi de brukte et bankkort på flyplassen Schipol i Amsterdam rett før helgen.

Ekteparet er siktet for seksuell omgang med en 15 år gammel jente som var ute av stand til å motsette seg handlingen fordi hun var bevisstløs, og for seksuell omgang med en mindreårig. Ektemannens 19 år gamle bror er også siktet for sex-overgrep mot jenten. 19-åringen ble varetektsfengslet for to uker mandag, mens hans bror og svigerinne har vært på flukt til nå.

Beruset

Den 15 år gamle jenten skal ha blitt seksuelt misbrukt av en eller flere av de siktede mens hun var så beruset at hun var ute av stand til å gjøre motstand.

— Vi undersøker nå på hvilken måte jenten har fått i seg alkoholen. Vi holder alle muligheter åpne, men foreløpig er det ikke noe som tyder på at hun har fått i seg andre ting enn alkohol, sier lensmann Lønningen i Øygarden.

Det overgrepssiktede ekteparet er ikke kjenninger av politiet fra tidligere. Kvinnen har et barn fra et tidligere forhold. Paret har bedt om bistand fra en norsk advokat.

— Jeg har rådet dem til å skaffe seg hver sin advokat. Det kan vise seg at de har motstridende interesser i saken, sier Bilberg.

Familien nedtrykt

19-åringen som er varetektsfengslet er bosatt i Bergen. Han har ikke vært avhørt på nytt de siste dagene. Det har heller ikke den 15 år gamle jenten som skal ha blitt misbrukt.

— Vi vil avhøre ekteparet før vi foretar nye avhør av de andre involverte, sier Bilberg.

— Det ser ut til å gå bra med den 15 år gamle jenten. Hun blir tatt godt hånd om av venner og familie, sier Lønningen, som også har vært i kontakt med familien til de tre siktede.

— Familien til de siktede er dypt nedtrykt, sier Lønningen.