— Det er en elv som har slått inn på lokalveien til Bjørnevoll. Vannmassene har gravd ut 200 meter av veien. Kvinnen som kom kjørende møtte en vegg av vann og stein. Hun ble nok ganske sjokket, men kom ikke fysisk til skade, opplyser Terje Fauske, vakthavende befal ved Lindås og Mæland brannvern.

— Jeg kan bekrefte at det gikk et ras klokken 18.02 like før Myking i Lindås. En bil befant seg inni raset, men det er ikke meldt at noen personer er skadet, sier operasjonsleder Svein Lyssand ved Hordaland politidistrikt.

De første meldingene til brannvesenet tydet på at kvinnen satt fast i bilen. Men før brannvesenet var kommet til stedet hadde hun kommet seg ut.

Måtte stenge

Fylkesveien mellom Eikanger og Myking er ble stengt etter at jord og grus ble skyldt ut i veibanen. Nå er den åpnet igjen.

— Vi prioriterer nå å lede elven ut av veien og få ryddet opp på fylkesveien. Bilen som ble truffet fikk seg en trøkk og må taues bort, sier Fauske.

De fastboende på Bjørnevoll kommer seg ikke ut med bil.

— Entreprenøren vil i natt jobbe med å bygge opp igjen veien, sier Fauske.

RYDDER: Fylkesveien er stengt etter at store grusmender er skyld ut i veibanen. FOTO: TERJE FAUSKE

Flere ras

Det har i kveld gått en mengde mindre snøras på Vestlandet, men ingen større veier har vært stengt på grunn av ras.

— Vi får hele tiden melding om snø og is som faller ned i veibanen. For det meste blir det liggende 20-30 cm med snø på deler av veibredden, men de fleste bilistene kommer seg greit forbi. Brøytemannskapene rydder det bort disse smårasene på en halvtime, sier vaktoperatør Morten Hansen ved Veitrafikksentralen.