– Inngangspartiet var tilgriset med det politiet sa var griseblod og plakater. Det sto blant annet at SV gjør et knefall for USA-imperialismen, sier sekretær i Bergen SV, Kjartan Haugsnes.

— Helt på trynet

Han har svært liten sans for skadeverket.

– Det er helt på trynet. Bergen og Hordaland SV ønsker politisk sett de norske soldatene ut av Afghanistan. Dette er også en veldig voldelig uttrykksform, og det er merkelig å aksjonere mot krig og imperialisme med et voldelig uttrykk, sier Haugsnes.

På noen av plakatene som var klistret på døren, sto logoen til Rød Ungdom.

Leder for Rødt, Torstein Dahle, har vært i kontakt med Rød Ungdom.

- Ikke Rød Ungdom

– De sier at de ikke står bak, men enkeltmedlemmer kan være involvert. Jeg har lite sans for denne aksjonen av flere grunner. Hovedgrunnen er at SV i Bergen er imot krigen i Afghanistan, sier Dahle.

Han synes heller ikke aksjonsformen var riktig.

– Ettertidens dom over deltagelsen i Afghanistan kommer til å være knusende. Det er mange som er imot denne krigen, og lar berettiget harme få utløp, selv om jeg ikke har sans for denne formen og mot denne målgruppen. SV i regjering er i høyeste grad ansvarlig, men SV i Bergen er som sagt imot krigen, sier Dahle.

– Rød Ungdom tar avstand fra aksjonen , understreker Mari Eifring, leder i sentralstyret.

- Anmeldes i dag

Politiet så på skadeverket i morges.

– Skadeverket har skjedd i løpet av natten, det var sprayet noe som kan se ut som blod på døren og slagord, sier operasjonsleder Arnold Johannesen i Hordaland politidistrikt.

Haugsnes sier at skadeverket vil bli anmeldt i løpet av dagen.

Hva synes du om aksjonen? Diskutèr saken her.

Kjartan Haugsnes (MMS)
Kjartan Haugsnes (MMS)
FEIL: - Dette er både feil uttrykksform og feil målgruppe, sier leder for Rødt, Torstein Dahle.