BA skriver i dag at moren i avhør har forklart at sønnen kom hjem klokken 21.15. Det er 15 minutter før trygghetsalarmen til Hilda Feste ga lyd fra seg.

I siktelsen opererer Hordaland politidistrikt med at drapet skjedde «cirka klokken 21.00».

– Tidslinjen er meget interessant å få på plass. Min klient kan ikke se for seg at han kan ha begått denne grufulle handlingen, sier forsvarsadvokat Rolf Knudsen til BA.

Politiet ønsker ikke å kommentere avhørene.

bt.no har tidligere skrevet at den drapssiktede 18-åringens forsvarer har flere ubesvarte spørsmål på blokken.

— Det er flere ting som må undersøkes nærmere når det gjelder hans bevegelser den kvelden, sier advokat Rolf Knudsen.

Så langt har han ikke klart å svare på spørsmål som har søkt å avdekke hvor han var eller hva han gjorde etter klokken 20 første nyttårsdag.

- Interessant vitneobservasjon

Et ektepar har forklart til politiet at de så 18-åringen ved et busstopp som ligger rundt 700 meter fra Hilda Festes leilighet i Oshaugen. De har selv anslått at dette møtet fant sted mellom klokken 21 og 21.10.

Feste ble trolig drept rundt klokken 21.15.

— Denne observasjonen er interessant, og må avklares nærmere. I tillegg avventer vi politiets gjennomgang av elektroniske spor og overvåkingsbilder.

Politiet har foreløpig ikke tatt stilling til når 18-åringen skal avhøres igjen. Etterforskningen har nå gått inn i en ny fase, hvor mesteparten av ressursene settes inn for å kartlegge siktedes bevegelser drapskvelden.

— Enn så lenge avventer vi politiets undersøkelser før vi ber om eventuelle nye etterforskningsskritt, sier Knudsen.

Noterer på cellen

18-åringen bruker mye av isolasjonstiden på cellen til å rekonstruere drapskvelden.

—  Han bruker mye tid og krefter på å tenke tilbake til den kvelden, og forsøker å tvinge frem små glimt som kan si noe om hvor han kan ha vært og hva han kan ha gjort, sa Knudsen til BT etter fengslingsmøte for to uker siden.

Knudsen har tidligere antydet at det vil bli aktuelt å be om ekstern hjelp for å gjennomgå de tekniske bevisene i saken, og vil sannsynligvis engasjere utenlandske fingeravtrykkseksperter. Politiet mener 18-åringens fingeravtrykk kan knytte ham direkte til åstedet og selve drapshandlingen.18-åringen har selv sagt at han drakk sprit hos en kamerat og fikk blackout.