Det kom frem under gårsdagens fengslingsmøte. Her ble 63-åringen fengslet i fire nye uker.

— Kvinnens forklaring i retten er kjent for oss fra før, sier politioverbetjent Tore Salvesen ved Laksevåg lensmannskontor til BT.

— Har datteren påberopt seg forsøk på barmhjertighetsdrap?

— Det har ikke vært noe tema, svarer Salvesen.

Presset situasjon

Det er kjent at 63-åringen opplevde pleiesituasjonen av sin tilårskomne mor som svært tyngende. Kort tid før tragediene utspant seg i deres leilighet i Olsvik, skal 63-åringen ha kommet med urovekkende uttalelser overfor en lege. Her skal hun ha sagt at hun kunne komme til å ta livet av sin mor.

Langfredag gikk alarmen. Først skal kvinnen ha forsøkt å kvele moren med en pute. Deretter skal den svært berusete 63-åringen ha helt klorin i halsen på moren.

Kvinnen ringte sin sønn og fortalte hva hun var i ferd med å gjøre. Derfor kom politiet raskt til. Datteren ble pågrepet og fengslet, moren sendt til behandling på Haukeland.

Døde på sykehus

Halvannen uke senere døde den 88 år gamle kvinnen. Obduksjonen av kvinnen viser etter det BT vet at kvinnen døde av hjerneinfarkt. Det er en dødsårsak som ikke ventes etter forgiftning med klorin. Mye taler for at politiet ikke finner bevis for at forsøket på forgiftning førte til kvinnens død, men at det skyldtes hennes generelt dårlige helse. Dermed ender trolig også tiltalen bare med forsøk på drap.

Men fortsatt venter politiet på svar fra tekniske undersøkelser fra åstedet. Disse er til analyse hos Kripos og resultatet foreligger først om et par uker.

Støtende å løslate

Før det kan tas ut tiltale og saken kan fremmes for retten, skal 63-åringen gjennom judisiell observasjon for å avklare om hun var eller er tilregnelig.

Datteren ba i retten i går om å bli løslatt. Hun har snart sittet tre måneder bak murene og tar fengselsoppholdet tungt.

Retten mener det vil virke støtende på allmennheten dersom kvinnen slippes løs, og besluttet derfor at hun må sitte i fire nye uker.

Rettssaken kommer trolig opp for Bergen tingrett i september-oktober.