1. mai er ikke LO sin dag, selv om LO står bak toget, sier YS-leder i Bergen kommune Mariann Fjeldstad. Hun reagerer kraftig på at LO har kastet Brannvesenets musikkorps ut av toget.

  I går kunne BT melde at Bergen Brannvesens musikkorps ikke er invitert til å gå i årets 1. mai tog. Det til tross for at de har gått fremst i toget i flere tiår.

  Grunnen er at de flest ansatte i brannvesenet i fjor ikke ville bli med Kommuneforbundet inn i det nye Fagforbundet, men gikk i stedet til YS-forbundet Norsk maskinistforbund. Dette falt LO tungt for brystet, og brannmennene ble møtt med stengte medlemskonti og utkastelse fra kontorer.

  Leder for de YS-organiserte i Bergen kommune, Mariann Fjeldstad, er forbannet på 1. mai-stuntet fra LO.

  — Jeg ser på dette som mobbing. De vil vise at YS ikke er like gode som dem, sier Fjeldstad.

  Det er LO Bergen som står som arrangør av 1. mai toget, og sekretær Per Rune Henriksen i 1. maikomiteen begrunnet i gårsdagens BT avgjørelsen om å kaste ut brannvesenets musikkorps med at YS-medlemmer ikke kan gå først i LO sitt tog.

  — Er det rart at LO mister medlemmer, spør Fjeldstad, som minner LO på at de ikke har monopol på arbeidernes dag.

  — 1. mai er en dag som blir markert over store deler av verden. Det er helt utrolig at det går an å lage konflikt av det. Spør de andre i toget hvor de er organisert? Det er ikke LO sin dag, selv om LO står bak toget, sier Fjeldstad.