Lørdag er det ett år siden politiet aksjonerte utenfor boligen til den drapssiktede familien i Krabbedalen.

Litt over klokken 09 torsdag 23. august, kom den første uniformerte politibilen. To politifolk begynte å gjerde inn innkjørselen til generasjonsboligen. I tur og orden ble de fire siktede fraktet ut, fremfor hele landets pressekorps.

Pressen tok kun noen skritt tilbake fra tunet i Krabbedalen da de fikk beskjed om at turen var kommet til at barnevernet skulle ta ut Dung Tran Larsens lille sønn og datter.

Konsentrerer seg om barna

I dag, snart ett år etter pågripelsen, bor familien i Krabbedalen og prøver så godt de kan å leve et normalt liv. BT har stilt noen få spørsmål til ektemannen via hans advokat Frode Skogvold, om hva han tenker om året som har gått.

— Ektemannen konsentrerer seg om barna sine. Han har ikke så mange tanker omkring at det nå er ett år siden han og familien ble pågrepet. Han prøver å leve så normalt som mulig, sier Skogvold.

- Hva tenker han om fremtiden?

— Han er klar over at mistanken vil henge over ham og familien, så lenge konen ikke blir funnet, sier Skogvold.

Håper på henleggelse

Ektemannen er fast i troen på at konen har forlatt ham og barna av egen fri vilje, men har ingen klare tanker om hvor hun kan ha forsvunnet. Ektemannen har tidligere fått kritikk fra politiet for at han og familien ikke har vist overbevisende vilje til selv bidra for å finne Dung.

— Denne kritikken har gjort min klient ganske oppgitt. Hva kan fire familiemedlemmer bidra med, som ikke nesten et helt politidistrikt har klart, sier Skogvold.

Ektemannen håper nå at politiet snart skal avslutte saken og at den blir henlagt.

— Han ønsker at saken skal henlegges, men han vil ikke at politiet skal gi seg med å søke etter Dung. Hans ønske er at begge deler skal skje; henleggelse, men videre søk etter Dung, sier Skogvold.

- Vi setter ikke deadline

Selv om ektemannen store ønske er at straffesaken mot ham og resten av familien skal henlegges, så er det lite som tyder på at politiet på Laksevåg pakker sammen med det første.

Førstestatsadvokat Walter Wangberg, sier at de ikke har noen planer om å gripe inn i etterforskningen eller kreve fortgang.

— Det er politiet som må vurdere om det fortsatt er hensiktsmessig å etterforske. Vi sitter på gjerdet og setter ikke noe deadline, sier Wangberg.

- Når skal statsadvokaten hoppe ned fra gjerdet da?

— På sikt kan tidsaspektet bli vurdert, men vi har ikke kommet dit ennå, sier Wangberg.

Politiinspektør Tore Salvesen sier politiet fortsatt har nok å gjøre.

— Vi går gjennom hundrevis av dokumenter i saken, og vurderer nye områder for søk. Hovedmålet er fortsatt å finne Dung, sier Salvesen.

PÅGREPET: Skjult under et rosa tørkle, var ektemannen til Dung Tran Larsen den siste av de fire siktede som ble tatt ut, da politiet aksjonerte mot familien i Krabbedalen for ett år siden. Ektemannen mener at politiets måte å pågripe familien på fremfor hele Presse-Norge, er mye av årsaken til at familien har hatt et anstrengt forhold til politiet.
Bergens Tidende