72-åringen er sammen med to bekjente tiltalt for gjentatte seksuelle overgrep mot to brødre fra de var ni og ti år gamle.

Den ene av brødrene, som i dag er 26 år gammel, forklarte om gjentatte overgrep da rettssaken startet i Bergen tingrett i dag.

— Ble holdt fast

— En gang prøvde jeg å slippe unna ved å stenge meg inne på badet i en times tid. De stod utenfor og maste om at jeg skulle komme ut. NN (72-åringen) sa han skulle gjøre seg ferdig, at det skulle gå kjapt, forklarte mannen. Han beskrev hvordan to av de tiltalte holdt armene hans fast mens de misbrukte ham.

Flere av overgrepene skal ha skjedd hjemme i 72-åringens handikap-leilighet i bergensområdet.

Mannen erkjente delvis straffskyld da rettssaken startet i dag. Han ble i 2004 dømt for seksuelle overgrep mot 26-åringen.

72-åringen kjente brødrenes mormor, og kom i kontakt med barna gjennom henne.

— Han har vært der så lenge jeg kan huske. Han var en tillitsperson. Vi gikk ofte til ham for å spille data, forklarte 26-åringen. Overgrepene skal ha skjedd mellom 1997 og 2001.

Fikk rusproblemer

De to andre tiltalte er en 49 år gammel mann fra Oslo, og en 44 år gammel mann fra bergensområdet. 49-åringen erkjente straffskyld, mens 44-åringen svarte nei på spørsmålet fra dommeren.

26-åringen forklarte at han ble skjenket alkohol og vist porno og overgrepsfilmer av barn. Han skal også ha blitt presset til seksuelle handlinger med en hund.

Mange av overgrepene skal ha blitt filmet.

— Det var ikke ofte det ikke var et kamera til stede.

I ettertid har han slitt med rusproblemer, forklarte mannen.

— Jeg begynte med alkohol, hasj, amfetamin og heroin. Heroin sliter jeg med fremdeles, men nå går jeg på LAR. Jeg jobber med å få livet mitt på stell, forklarte mannen.