— Folk er i sjokk. En så stor ulykke gjør noe med en, sier ordfører i Ullensvang, Solfrid Borge om hvordan ulykken påvirker kommunen.

Kommunen etablerte et kriseteam ved kommunehuset i Kinsarvik med leger, psykiatere, helsepersonell, kommunelege og prest.

— Vi har tilbudt hjelp til de som måtte ønske det og opprettet et telefonnummer folk kan ringe til.

Nummeret er 53 65 15 11.

Ved midnatt dro hun opp til Airlifts helikopterbase.

— Jeg vil opp og snakke med de ansatte i Airlift. Det er jo en pilot fra deres selskap som har ført dette helikopteret, så alle de ansatte har det jo vanskelig nå. Det er viktig å ta vare på dem på lik linje med andre, sier Borge.

Havarikommisjonen på vei

— Det er ikke gjort noe i natt. Kriminalteknikere og Havarikommisjonen er ventet til Flesland nå på morgenkvisten og vil ta seg inn til området i løpet av formiddagen, sier operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Terje Hilland til bt.no torsdag morgen.

Han bekrefter at to personer fremdeles er savnet.

Frykter at alle fem er omkommet

Politiet opplyste tidligere mandag kveld til flere medier at alle fem om bord er døde etter en helikoperstyrt i Eidfjord mandag kveld.

Det ble korrigert i løpet av kvelden.

— Vi kan ikke verifisere hvorvidt det er fem omkomne. Den første politipatruljen på stedet har meldt tilbake at de har funnet tre omkomne, og at helikopteret fortsatt står i brann, sier politimester Geir Gudmundsen i Hordaland politidistrikt til bt.no.

Helikopteret var leid inn av hyttebyggere og var i ferd med å fly disse inn på fjellet da ulykken skjedde. Ulykken ble meldt av en annen gruppe som var fløyet inn tidligere.

Politi og redningsmannskaper var ved 22-tiden fortsatt på ulykkesstedet.

- Hva skjer på ulykkesstedet utover kvelden og natten?

— Nå skal politiet etablere vakthold på stedet frem til det er mulig å foreta tekniske undersøkelser, sier Gudmundsen til bt.no.

Tirsdag morgen kommer Havarikommisjonen og politiets krimteknikere til plassen og starter sitt arbeid.

Begynte å brenne

Helikopteret styrtet i Vassli mellom Dalamot og Busete i Eidfjord kommune. Hovedredningsentralen på Sola fikk melding klokken 19.15.

Fire helikoptre, to Sea King-redningshelikoptre og minst to luftambulanser, rykket ut til ulykkesstedet.

Helikopteret fra Airlift skal ha begynt å brenne etter styrten.

Dårlig vær

VG Nett melder at ulykken skjedde i fjellet overfor de tre fossene i Kinsarvik.

Området ligger langt fra allfarvei. Det ble jobbet hardt med å få fløyet inn redningsmannskap (politi, brannvesen og helse). Det var dårlig flyvær i området.

Operasjonsleder Eivind Hovden i Sivilforsvaret sier til bt.no at de bidrar med et telt, som mandag kveld ble flydd til ulykkesstedet via Kinsarvik. Fire mann var med på turen for å sette opp teltet.

Haukeland universitetssykehus ble satt i alarmberedskap. Det ble utløst en såkalt beredskapsmelding ved halv åtte-tiden.

— Det betyr at utvalgt personell har fått beskjed om å være i beredskap, men det er foreløpig ikke kalt inn ekstra personell, sa kommunikasjonsrådgiver Kari Nytun til bt.no ved 20.20-tiden.

Beredskapssituasjonen er nå avblåst, opplyser sykehuset ved 21.30-tiden.

Uklart oppdrag

— Airlift har satt i sving sin beredskapsgruppe, sier direktør Johnny Skoglund til bt.no.

— Jeg kan bekrefte at et av våre helikoptre har havarert. Utover det har vi ingen informasjon, sier Skoglund.

Airlift har en flåte på 17 helikoptre. De driver med redningstjeneste, transport og tunge løft. Selskapet har hovedkontor ved Førde lufthavn, men opererer også fra Kinsarvik og har rundt 80 ansatte.

Statnetts masterbyggere er blant dem som bruker Airlift fast, men helikopteret har ikke vært på oppdrag av dem, ifølge Steinar Bygdås i Statnett.

Kriseteam

Det er nå flyforbud rundt ulykkesstedet.

Pårørende er flydd ut av området og blir ivaretatt av kriseteam fra Eidfjord og Ullensvang kommuner.

Sokneprest i Røldal og Skare, Arne Nataas er blant dem som er koblet inn i kriseteamet.

— Vi er operative i forhold til ulykken, men utover det kan jeg ikke kommentere arbeidet. Vi har kontakt med lensmannen og er i beredskap, sier han.

Vet du noe om saken? Ring eller send MMS til 2211, eller skriv e-post