For noen timer siden holdt Siv Jensen appell på Torgallmenningen i øsende regn. Likevel hadde nokså mange møtt opp for å høre på partilederen.

— Det dummeste jeg har hørt er når Ap i Bergen sier at det mest rettferdige er at alle betaler eiendomsskatt, tordnet Siv Jensen fra scenen.

Verdighet til eldre

Men eldreomsorg og skole er enda viktigere tema for partilederen.

— Vi vil ha lovfestet rett til sykehjemsplass for alle, sa hun.

Hun ønsker at de eldre skal ha større valgfrihet når de først har fått sykehjemsplass.

— Mange er veldig syke, men mange er også helt oppegående i topplokket. De har i tiår på tiår tatt beslutninger om eget liv, men er plutselig fratatt den muligheten. Sykehjem må være mer av et hjem, der du kan stå opp, spise og legge deg når du vil, sa Jensen.

Mekke rør

Partilederen er også opptatt av at yrkesutdanningen på videregående må bli bedre.

— Halvparten på yrkesfaglig linje dropper ut før de er ferdige. De vil bli rørleggere eller elektrikere, men blir skuffet, fordi de får for mye teori. Det er viktig for en som vil bli rørlegger å få lov til å mekke rør, og ikke lære Shakespeare utenat, sa Frp-lederen.

Hun ønsker mer praksis inn i utdanningen, og at det blir lettere å få lærlingplass.

— Mange små og mellomstore bedrifter vil bidra, men synes det er for dyrt. Løsningen er å få bort arbeidsgiveravgiften for lærlinger, sa Jensen.

Advarte mot sympatistemmer

Under sin appell understreket hun at valget ikke handler om sympati, men om hvordan byen skal styres de neste fire årene.

— Alle har stor sympati med Ap og AUF etter terrorhandlingene. Men det er ikke det valget handler om. Aps politikk har ikke forandret seg, og de som ikke likte deres politikk før, liker den ikke bedre nå. Jeg har ikke blitt sosialdemokrat, selv om jeg har stor sympati med partiet, sa Jensen til bt.no etter appellen.

Enig med Siv? Bruk kommentarfeltet under.