Tidligere byrådsleder i Bergen, nå næringsminister, Monica Mæland blander seg inn i nominasjonsstriden i Bergen Høyre.

Til VG avslører næringsminister Monica Mæland hvem som har hennes støtte.

Valgte Stolt-Nielsen

— Både Ragnhild og Martin er dyktige politikere med et stort hjerte for Bergen. Begge har det som trengs for å være byrådsleder. Når min stemme går til Ragnhild Stolt-Nielsen skyldes det at hun er kommet godt inn i jobben og bør få fortsette det viktige arbeidet hun er i gang med, sier Mæland.

Det er neppe veldig overraskende at Mæland støtter Stolt-Nielsen, all den tid hun selv var med å peke ut sin etterfølger i byrådsstolen da hun ble minister. BT vet at også Smith-Sivertsen var et aktuelt navn den gang, men at valget falt på Stolt-Nielsen, som den gang var Høyres gruppeleder i bystyret. Smith-Sivertsen har som kjent vært ute av bypolitikken siden 2003.

Skal stemme

Statsråden sier til VG at hun planlegger å være tilstede på nominasjonsmøtet 14. oktober, hvor hun har stemmerett i kraft av å være menig medlem av representantskapet i Bergen Høyre.

Om hvorfor hun valgte nettopp Stolt-Nielsen som sin etterfølger som byrådsleder i fjor høst sier Mæland:— Av de to kandidatene var Ragnhild den med erfaring fra bypolitikken. Hun har gjennom flere år vært gruppeleder og hadde også erfaring som byråd. Min vurdering, som ble delt av både parti og bystyregruppe, var at hun var den som best kunne overta på kort varsel.