Det forklarte en nigeriansk kvinne på telefon fra hjemlandet til Bergen tingrett torsdag. Der sitter to personer tiltalt for å ha lagt til rette for menneskehandel.

Kvinnen som vitnet på telefon er søster til offeret i saken, en 27 år gammel nigeriansk kvinne. Hun kom til Bergen i 2011. Her arbeidet hun som prostituert frem til april 2012.

Visste ikke om turen

— I desember 2011 fikk jeg en telefon fra et nummer som begynte på 4. Jeg fikk høre at min egen mor var kidnappet her i Nigeria og de sa de ville holde på henne til vi hadde fremskaffet min søster.

Hun fortalte at moren ble holdt innesperret av fremmede i tre døgn samtidig som søsteren ble borte.

— Jeg ante ikke at hun var reist til Norge for å arbeide som prostituert.

- Måtte trekke saken

Hun og familien har mottatt en rekke ubehagelige og truende telefoner siden søsteren dro til Bergen i 2011.

— Vi har fått en rekke anonyme telefoner hver eneste uke. En mann har ringt og sagt at han har investert mye penger i min søster. Vi vet ikke hvem de er, sa søsteren.

Hun fortalte at det kom en telefon til dem for noen uker siden.

Hun fortalte at vedkommende forlangte at søsteren, som vitnet i rettssaken i Bergen i forrige uke, måtte trekke tilbake navnet til en som hadde forbindelse med rettssaken.

- Vi er redde

På telefon fra Nigeria fortalte offerets søster at hun tidligere har fått flere telefoner om at mange hadde tapt mye på at 27-åringen fortalte bergenspolitiet om at hun ble tvunget til å selge sex på gaten.

— Vi er svært preget av dette. Vi er redde, og min mor er blitt syk. Jeg tør ikke bevege meg alene etter at min søster reiste, og jeg kan heller ikke reise noen steder, fortalte kvinnen.

Det er snart tre år siden søsteren dro til Norge. Fortsatt kommer det telefoner til hennes familie i hjemlandet.

— Vi har fått vite at min søster har ødelagt for alle involverte, også de som har prøvd å hjelpe henne.

- Var redd og sjokkert

En ansatt i Kirkens Bymisjon vitnet også. Hun kom i kontakt med den 27 år gamle kvinnen i Bergen, første gang julaften 2011.

— Hun var svært fortvilet over at hun hadde havnet her for å selge sex. Hun var veldig redd og sjokkert over det hun opplevde og ønsket å bli tatt av politiet, slik at hun kunne komme seg ut av dette, fortalte den ansatte i bymisjonen.

Den 27 år gamle kvinnen fortalte i forrige uke at hun hadde en gjeld på 65.000 euro som skulle nedbetales til bakmenn som hadde sendt henne til Bergen.

— Hun var veldig stresset og redd fordi hun ikke tjente nok penger, sa kvinnen i bymisjonen.

En kvinne som arbeider på senteret der offeret bor, vitnet også.

Hun sa at 27-åringen er isolert og engstelig. Hun tør ikke gå ut alene.

— Hun er deprimert og særlig mistenksom overfor fargede. Hun er stresset fordi familien i Nigeria utsettes for trusler. Hun sover lite, har magesmerter og hodeverk, sa kvinnen.