Hun fortalte at de to sønnene var gode kamerater gjennom hele barndommen, men at det var flere gnisninger i voksen alder.

— Min sønn lærte tidlig at han måtte føye seg når broren gikk til angrep. Det skjedde aldri at han tok igjen, forklarte hun.

Den tiltalte sønnen har forklart både tidligere og i retten i dag, at han følte seg mobbet av sin bror og hans kjæreste. Moren oppfattet aldri at 25-åringen ønsket å ta igjen.

— Min sønn var aldri voldelig. Han har vært den rolige i familien, forklarte hun.

Hun fortalte også at den avdøde sønnen en gang ba om unnskyldning for hvordan han hadde behandlet den tiltalte sønnen.

— Han sa han ville be om unnskyldning, og min andre sønn sa at det var greit. Jeg sa det var fint gjort, og la til at jeg husket da han hadde sparket ham ut trappen. Da ba min andre sønn om at jeg ikke trakk frem noe. Det var en fin unnskyldning, forklarte hun.

- Sov med kniv

Hun fortalte at den avdøde sønnen tidlig droppet ut av skolen, hadde rusproblemer og at han innimellom var ekstremt redd.

— Han sov ofte med kniv og øks i sengen. Vi levde i en farlig situasjon, forklarte hun.

Hun opplevde også at sønnens kjæreste tok over husholdningen, og skapte dårlig stemning i hjemmet. Hun opplevde også at dette fikk sønnen til å forandre adferd. Tidligere hadde de hatt et svært tett og godt forhold, forklarte hun.

— Så stemningen ble dårlig? spurte aktor Jan-Inge Wensell Raanes.

— Grusom, forklarte moren.

Hun forteller også at hun ble utsatt for vold fra sin avdøde sønn. Hun forklarte at hun blant annet ble slengt i kjøkkengulvet, og at sønnens kjæreste skrek til henne.

- Ble mobbet

Moren forklarte også at den tiltalte sønnen ble mobbet, ertet og trakassert av sønnen og hans kjæreste. Hun forklarte også at den avdøde sønnen truet den siktede til å ta medisiner, som han egentlig ikke hadde bruk for. Dette toppet seg den 19. september i fjor.

— Hun holdt ham, mens min sønn løftet han opp etter halsen, forklarte hun.

— Tenkte du den morgenen at dette kom til å gå galt, spurte aktor Raanes.

— Jeg var sikker på at de kom til å ta livet av ham, forklarte hun.

Hun forklarte at hun aldri vært redd for at den tiltalte skulle gjøre noe mot den nå avdøde storebroren sin.

— Han har aldri lettet en finger. Han er blitt slått og sparket. Han har måtte stikke ut for å sove hos andre, forklarte hun.

Hun var derimot svært redd for at det omvendte skulle skje.

- Sto og skrek

Også den avdødes kjæreste forklarte seg i retten i går. Hun opplevde også at det var dårlig stemning i hjemmet, men da på grunn av moren.

— Hun likte nok ikke at sønnen hadde funnet en han ville være med resten av livet. Vi så etter andre leiligheter, og skulle på visning dagen etter han døde, forklarte hun.

Hun forklarte at hendelsen 19. september bunnet i at den tiltalte kastet en kaffikanne på kjæresten hennes, og at han da reagerte med sinne.

Den 21. september forklarte hun at hun og den avdøde feiret forlovelsen sin.

— Et par timer senere står broren og skriker på kjøkkenet. Hun hylte og skrek om at vi skulle ut av huset, om det så var i en ambulanse, forklarte hun.

Da den avdøde gikk ut av rommet, sa han ifølge henne "hva er du gjør der med den kniven din lille drittunge?".

Hun forklarte også at kjæresten gikk mot den tiltalte, og at det var da han ble stukket med kniven.