Eieren av en svart Volvo som ble kapret av en væpnet mann i Sandviken i Bergen onsdag, forteller nå hva som skjedde. Biltyveriet endte med kollisjon på Voss. Mannen er nå i politiets varetekt.

— Jeg trenger å få det ut av systemet, sier bileieren som ønsker å være anonym.

Hørte hyl fra bilen

Mannen i 50-årene bor på Nyborg i Bergen. Han ante fred og ingen fare da han sto på Uno-X i Sandviken og fylte diesel. I bilen satt konen.

— Jeg sto og så på displayet på pumpen. Plutselig hører jeg hyl fra bilen, forteller han.En maskert mann hadde løpt frem fra et skjulested ved bensinstasjonen. Ifølge en turgåer skal han ha stått der en stund med militærcaps og tørkle.

— Hun kom og fortalte det etterpå. Han sto og lusket i en trapp. Og ventet på et offer. Før hun hadde fått sukk for seg, hadde han slått til, sier mannen.

«Go, go!»

Tyven skal ha ropt «Go, go!» til kvinnen som skyndte seg ut av bilen og gjorde anskrik. Hun rakk å fortelle ektemannen at angriperen hadde pistol.

Da var testosteronet så høyt og jeg tenkte at han skulle ut av bilen min. Da jeg fikk se pistolen, stoppet jeg opp

— Han stjeler bilen, han stjeler bilen, ropte hun. Jeg sprang rundt og rev opp døren. Da jeg fikk se pistolen i ansiktet, forteller mannen.

- Du visste at han hadde pistol?

— Jo, men da var testosteronet så høyt og jeg tenkte at han skulle ut av bilen min. Da fikk jeg se pistolen, stoppet jeg opp.

Pumpen sto i

Så kjørte tyven bort med bilen. Pumpen sto fortsatt i, og den røk.

— Slangen røk og traff min kone i hodet. Og så sto vi igjen i t-skjorten begge to. Alt var over på ti sekunder. Det var uvirkelig. Jeg tenkte «hva i helvete var det som skjedde nå?», sier mannen.

Kvinnen skal ha fått en etterreaksjon, men ekteparet har ennå ikke oppsøkt profesjonell hjelp.

— Hun er ganske sjokkert, sier mannen.

Endte med et smell på E16

Han fulgte utviklingen på nettet, og kunne se at politijakten på E16 fikk en brå slutt da tyven kolliderte med en familie på vei hjem til Bergen.

— Jeg er helt skjelven. Det kunne endt mye verre, sier 70-åringen som kjørte bilen til BA.no. Svogerens kone pådro seg kragebeinsbrudd.

Etter sammenstøtet stakk bildesperadoen av til fots, men ble raskt innhentet av politiet.

Bileieren har ennå ikke fått tilbake kjøretøyet.

— Jeg vet ikke noe om bilens tilstand, annet enn at den ikke er kjørbar, men jeg er i den lykkelige situasjon at jeg kan jobbe hjemme. Telefonen lå igjen i bilen, men den har jeg fått tilbake, sammen med jakken og alle nøklene. Det var hyggelig gjort av politiet.

Vet du noe om saken? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

ØDELAGT: Denne dieselpumpen ble skadet i bilkapringen på Uno-X i Sandviken. «Velkommen, tanking pågår», sto det fortsatt på den lille skjermen sent onsdag kveld.
Remi Presttun
ÅSTEDET: Ekteparet fra Nyborg fikk seg en skrekkopplevelse på denne bensinstasjonen i Sandviken.
Remi Presttun