— Jeg håper han får den straff han fortjener. Min bror fortjente ikke å dø. Uansett, uansett, sa hun da dommeren lurte på om Hamres familie ville si noe før hun hevet retten.

Før det hadde hun hørt at aktor la ned påstand om 11 års fengsel for drapet på Paal-Andre Hamre 26. april i år.

I sin prosedyre i Bergen tingrett onsdag redegjorde hun for saken. Hun slo fast at det ikke var tvil om hvem som hadde drept Hamre.

Gabrielsen sa at normalstraff for forsettlig drap er tolv år. Hun mente imidlertid at det var rimelig at tiltalte fikk nedsatt straffen noe, fordi han tilsto drapet. Likevel ga hun uttrykk for at det erveldig vanskelig å finne formildende omstendigheter i saken.

- Klassisk drapssak

— Dette er en klassisk drapssak, sa Gabrielsen.

Hunviste til atHamre ble drept som følge av en fillekrangel kombinert med rus.

Hadde gjerningsmannen ikke vært påvirket, hadde drapet etter all sannsynlighet ikke ha skjedd, sa Gabrielsen.

Aktor la også ned påstand om at 27-åringen dømmes til å betale erstatning til de pårørende. Tre bistandsadvokater var i aksjon i retten onsdag formiddag.

De krever til sammen 1,5 millioner kroner i estatning av drapsmannen på vegne av Hamres foreldre, hans samboer og hans to barn.

Ba om 8 år

Tiltaltes forsvarer sa i sin prosedyre at åtte års fengsel er riktig straff i denne saken.

— Utgangspunktet er tolv år, straffen bør reduseres med en tredel. Det er forbløffende at fradraget ikke er større, sa Arild Dyngeland.

Han viste til at tiltalte har tatt ansvar og tilstått sine handlinger. I prosedyren påpekte han også at tiltalte var frastjålet sin lommebok,ville ha den tilbake og ble møtt med grov vold.

Forsvareren mente at det dødelige knivstikket fant stedi forbindelse med kamp mellomHamre og tiltalte. Hanavviste at tiltalte hadde hentet kniven for å "ta" Hamre, slik et vitne beskrev tirsdag.Han hadde kniven i lommen og hadde hatt den der lenge, ifølgeArild Dyngeland.

— Jeg synes det i for liten grad lagt vekt på den aggressiviteten min klient ble utsatt for før drapet fant sted. Han skal dømmes ut i fra den sammenhengen han begikk handlingen i, sa Arild Dynegaland til bt.no etter at saken var avsluttet.