Farouk Abdulhak er forsvunnet etter at Martine Vik Magnussen (23) ble funnet drept etter et nachspiel i hans leilighet i London.

Hans far er milliardær Shaher Abdulhak fra Jemen. Det har vært spekulert i at Farouk kan ha fløyet ut av Storbritannia i farens privatfly. Det avviser Shaher Abdulhaks pressetalsmann:

— Shaher Abdulhak forlot Storbritannia torsdag (13. mars, journ.anm.) fra Farnborough Airport klokken 1830 lokal tid. Han kom til Bergen og hotellet sitt klokken 22.00, sier David Wilson i Bell Pottinger Public Relations til bt.no.

Fra Bergen til Kairo

Martine Vik Magnussen (23) fra Asker ble trolig drept natt til fredag 14. mars. Fredagen var Shaher Abdulhak i forretningsmøter i Bergen.

— Rundt tetid (17-tiden) dro faren til Kairo, der han skulle møte familie, sier Wilson.

Ifølge Dagbladet.no dokumenterer skriftlige registre ved Flesland at milliardærens fly kom fra Storbritannia til Norge forrige torsdag. Det eneste aktuelle flyet landet i Bergen klokka 21.11. Dagen etter lettet det igjen klokka 14.39, og skulle da fly direkte til Kairo, får Dagbladet.no opplyst.

Der ble milliardæren et døgn, før han satte kursen mot Jemen.

- Flyktet ikke i farens fly

Pressetalsmannen avviser påstanden om at Farouk forlot Storbritannia i farens privatfly, slik Nettavisen skrev tidligere denne uken.

— Det er absolutt ikke sant. Shaher Abdulhak reiste sammen med to andre, sin bror og en sjef i selskapet hans. De måtte gjennom sjekkpunkt på alle flyplasser, sier Wilson.

Han sier at Shaher Abdulhak er sjokkert over saken, og at han vil oppfordre sin sønn om å bistå myndighetene for å få oppklart drapet på Martine Vik Magnussen.

— Han har gått så langt som til å si at sønnen vil bli forvist, om du vil, fra familien hvis det viser seg at han har gjort noe kriminelt, sier Wilson.

- Vet ikke hvor han er

Pressetalsmannen forteller også at faren ikke vet hvor sønnen befinner seg.

— Han har ikke snakket med sønnen etter at dette skjedde. Han vet bare det han leser i media, sier Wilson.

Ifølge The Guardian er det mye som tyder på at Farouk Abdulhak oppholder seg i familiens palass i bydelen Hasaba i Jemens hovedstad Sana'a.

En kilde nær Abdulhak-familien sier til avisen at Farouk Abdulhak enten var der, eller i en annen bolig i en landsby fire timers kjøring unna, i al-Arooq-distriktet.

Shaher er grunnlegger av Shaher Trading og er svært godt kjent i hjemlandet. Han er født i Egypt, men har bodd i Jemen store deler av sitt liv.

Hans forretningsimperium ble grunnlagt på 1960-tallet og strekker seg over hele Midtøsten, med interesser i olje, brus, turisme og eiendom.

REISERUTEN: Farens pressetalsmann avviser at sønnen kan ha flyktet i farens fly. Torsdag ettermiddag dro Shaher Abdulhak fra London til Bergen. Martine Vik Magnussen (23) forsvant først den kvelden, natt til fredag. Fredag formiddag satte faren kursen mot Kairo, og lørdag kveld landet han i Jemen. KART: GOOGLE MAPS
DREPT: Martine Vik Magnussen (23). FOTO: PRIVAT